Gemeente Sneek


Van Wijnen voor woningbouw langs Grienedyk in plan Oudvaart Burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek kozen projectontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV voor het te realiseren woningbouwproject langs de Grienedyk in plan De Oudvaart. Het betreft een ontwerp van Inbo architecten uit Drachten.

Langs de Grienedyk komt een strook woningen en een appartementencomplex. In belangrijke mate hebben landschappelijke kwaliteiten en de aanwezige omliggende bebouwing uitgangspunt gevormd voor het ontwerp van de nieuwe woonwijk.

B&W kozen ervoor een ontwikkelingscompetitie te starten om zo het meest duurzame en esthetische ontwerp te kunnen kiezen. Onder de drie projectontwikkelaars kwam Van Wijnen als beste uit de bus. Het ontwerp was het meest aansprekend en voldeed aan de vooraf gestelde uitgangspunten. B&W kiezen het ontwerp van Van Wijnen daarom als uitgangspunt voor verdere onderhandelingen.

Aansprekend aan het ontwerp van Van Wijnen was dat een goed bouwplan werd gepresenteerd, waarbij de pakhuisachtige woningen een mooi beeld opleveren. Van Wijnen vond creatieve oplossingen voor de omgeving van de entree van de wijk en voor de bijgebouwen/garages, die gegroepeerd worden aangelegd in het ontwerp.

Ook bij het ontwerp van het appartementencomplex spreekt met name de architectuur bijzonder aan. Het complex komt te staan aan de kruising van de Grienedyk en de Stadsrondweg-Oost. Met name vanuit de richting Offingawier en vanuit de richting van het aquaduct is het driehoekige gebouw een blikvanger. Het gaat om een gebouw in 7 bouwlagen dat een prachtig uitzicht biedt op het buitengebied.

Naar verwachting gaat de bouw van de woningen en het appartementencomplex in 2005 van start.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-12-2004