Gemeente Sneek


Parkeerterrein Johan Willem Frisostraat buiten parkeerzone Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sneek willen het parkeerterrein in de Johan Willem Frisostraat, ter hoogte van de Albertine Agnesstraat (woonwijk Sperkhem), alsnog buiten de parkeerzone laten.

Eerder is in overleg met bewoners ervoor gekozen om de uitbreiding van de parkeerzone in Sperkhem als één aaneengesloten gebied uit te voeren, waarbij ook op het betreffende parkeerterrein alleen met een vergunning kan worden geparkeerd. Naar aanleiding van reacties hierop heeft de gemeente onderzocht hoe het parkeerterrein wordt gebruikt. Hieruit is gebleken dat het parkeerterrein met 30 parkeerplaatsen vrijwel leeg staat. Er is slechts een handjevol vergunninghouders dat van het terrein gebruik maakt. In de straten rondom het parkeerterrein zijn voor hen voldoende parkeerplaatsen vrij.

Voor efficiënt gebruik van het parkeerterrein heeft de gemeente ervoor gekozen om het parkeerterrein tijdelijk buiten de parkeerzone te laten. Op het moment dat de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen op het Boschplein gereed is, zal bekeken worden wat er verder met het parkeerterrein in de Johan Willem Frisostraat moet gebeuren.

Belanghebbenden hebben 4 weken de tijd om hun zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Dit kan tot 13 januari 2005. Wanneer het nieuwe beleid precies in werking treedt is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van de zienswijzen die worden ingediend. De ingangsdatum wordt gepubliceerd in de gemeentelijke advertentie in het Sneeker Nieuwsblad.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-12-2004