Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - mannen aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 15-12-2004

De Arnhemse politie heeft dinsdagavond in de wijk Geitenkamp twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide mannen, een 33-jarige Arnhemmer en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zouden een 31-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het slachtoffer had zelf de politie gewaarschuwd en was bij de mishandeling gewond geraakt. Omstreeks zeven uur zou het slachtoffer op bezoek willen gaan bij een kennis. Daar aangekomen trof hij de beide verdachten, bekenden van het slachtoffer. In de woning ontstond ruzie over een schuld die het slachtoffer nog bij een van de verdachten zou hebben uitstaan. Vervolgens zouden de 33-jarige verdachten het slachtoffer hebben geslagen. De 27-jarige zou hem daarin hebben bijgestaan. Het slachtoffer had echter aan zijn belagers weten te ontkomen en waarschuwde buiten de politie. Die hield de beide mannen in de woning aan. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 15-12-2004

In een woning in de wijk Presikhaaf heeft de Arnhemse politie dinsdagavond een 36-jarige inwoner uit die stad aangehouden. De man veroorzaakte geluidsoverlast. Nadat omwonenden rond kwart over elf de politie hadden gewaarschuwd gingen enkele agenten poolshoogte nemen. Bij de woning van de man aangekomen was duidelijk harde muziek hoorbaar. Nadat de bewoner door de agenten de wacht aan was gezegd weigerde hij in eerste instantie. Nadat de agenten nogmaals gesommeerd hadden de muziek zachter te zetten luisterde de Arnhemmer wel, om vervolgens even later luidkeels te gaan zingen en de muziek wederom hard aan te zetten. Hierop werd de Arnhemmer aangehouden. De man bleek in kennelijke staat van dronkenschap en is ingesloten. Hem wacht in elk geval een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 15-12-2004

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn dinsdag op verschillende plaatsen in de gemeenten Rheden snelheidscontroles uitgevoerd. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Dieren, Kanaalweg, controle tussen 08.00 en 10.00 uur. Van de 870 passanten reden er 10 te hard.

- Tussen 18.40 en 19.50 werd er wederom op de Kanaalweg in Dieren gecontroleerd. In dat tijdsbestek werden 55 van de 355 passanten geflitst. De meeste overtredingen (30 stuks) zaten in de categorie overschrijdingen van 10 t/m 20 km/u.

- Op de Harderwijkerweg, ook in Dieren, werd gecontroleerd tussen 20.00 en 21.15 uur. Van de 275 gecontroleerde passanten reden er 32 te hard.

- De Steeg, Middachterallee, controle tussen 10.30 en 13.10 uur. 950 passanten werden gecontroleerd, waarvan er 17 de maximumsnelheid hadden overschreden.

- Velp, Rozendaalselaan (binnen de bebouwde kom), controle tussen 15.00 en 16.00 uur. 11 overtredingen op een aantal van 350 passanten.
- Rheden, Havelandseweg (binnen de bebouwde kom), controle tussen 16.30 en 18.00 uur. Van de 260 gecontroleerde passanten reden er 31 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 85 km/u waar 50 is toegestaan. De meeste overtredingen (17 stuks) zaten in de categorie overschrijdingen van 10 t/m 20 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - verkeerscontroles district Rivierenland
Publicatiedatum: 15-12-2004

In het politiedistrict Rivierenland zijn dinsdag door het verkeershandhavingsteam op verschillende wegen verkeerscontroles uitgevoerd. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Tussen 07.30 en 11.30 werd gecontroleerd op de Oude Doesburgseweg in Zevenaar. Daarbij werden 24 boetes uitgedeeld: 1 wegens een snelheidsovertreding, 21 in verband met het rijden zonder gordels en 2 wegens het rijden met bevroren autoruiten.

- Op de Steenhuizen, eveneens in Zevenaar, werd tussen 08.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 614 gecontroleerde passanten reden er 4 te hard.

- Ook op de Stationsstraat in Zevenaar werd gecontroleerd. Dat gebeurde tussen 12.00 en 13.00 uur. Daarbij werden 4 bekeuringen uitgedeeld: 3 wegens snelheidsovertredingen en 1 voor het rijden zonder gordels. De controles in Zevenaar werden uitgevoerd in samenwerking met de gebiedsagent.
Ten slotte werden er nog snelheidscontroles uitgevoerd in Lathum, Lobith en Babberich:

- Op de Rivierweg in Lathum liepen tussen 14.45 en 21.15 49 snelheidsovertreders tegen de lamp. Bij de controle werd van 3460 passanten de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- In Lobith werd tussen 15.00 en 21.00 uur gecontroleerd op de Batavenweg. Daarbij werden 74 hardrijders geflitst. Tijdens de controle passeerden 2081 bestuurders de radar.

- Tussen 14.50 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Aerdtseweg in Babberich. Van de 3440 gecontroleerde passanten reden er 83 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Scherpenzeel; Voorkomen na mishandeling op oktoberkermis
Publicatiedatum: 15-12-2004

Een 18-jarige inwoner uit Barneveld moet deze week in Arnhem bij Justitie uit gaan leggen, waarom hij op de oktoberkermis in Scherpenzeel een 16-jarige inwoner uit Barneveld geslagen zou hebben. De mishandeling zou hebben plaats gevonden, omdat de jongens in de botsauto's onenigheid met elkaar kregen. Door de politie is proces-verbaal op gemaakt.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede - meisje (4) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 15-12-2004

Een vierjarig meisje uit Ede is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Frankeneng in haar woonplaats was aangereden door een auto. Volgens de politie was het slachtoffertje rond kwart over één vanaf een schoolplein de rijbaan opgerend, tussen geparkeerde auto's door. Op dat moment kwam er een auto, bestuurd door een 55-jarige Edenaar, aanrijden. De bestuurder kon een aanrijding met het kind niet meer voorkomen. Het meisje liep vermoedelijk een beenbreuk op en is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - auto tegen boom: bestuurster bekneld
Publicatiedatum: 15-12-2004

Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Drieënhuizerweg in Kootwijkerbroek is dinsdagmiddag een negentienjarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer was omstreeks half twee met haar auto tegen een boom gereden en raakte daarbij bekneld. De vrouw is door de hulpdiensten uit het wrak bevrijd maar leek niet ernstig gewond. Volgens de politie was de vrouw door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt bij het nemen van een bocht vlak voor de Veluweweg. Daarbij verloor de Kootwijkerbroekse de macht over het stuur en botste tegen een rechts van de weg staande boom. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei en had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. De auto liep flinke schade op en moest worden afgesleept. Drankgebruik is door de politie niet geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaren op de vuist en aangehouden

Publicatiedatum: 15-12-2004

De politie van Ede heeft dinsdagavond twee inwoners uit die stad aangehouden nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan. Het gaat om twee mannen van 17 en 22 jaar. De schermutseling zou hebben plaatsgevonden in de wijk Veldhuizen. Omstreeks half zeven werden agenten geroepen naar het adres van de zeventienjarige die naar eigen zeggen gewond was geraakt nadat hij door de 22-jarige zou zijn geslagen met een ijzeren staaf. Ook zou de 22-jarige met een auto op hem in zijn gereden. De agenten stelden voor naar het politiebureau te gaan voor het opnemen van een verklaring. Daar bleek intussen de 22-jarige zich ook gemeld te hebben. Ook hij bleek verwondingen te hebben opgelopen als gevolg van een mishandeling door de zeventienjarige Edenaar, aldus zijn verklaring. Zo zou de zeventienjarige hem met een fles op het hoofd hebben geslagen. De agenten besloten hierop beide Edenaren aan te houden. De 22-jarige moest zich in verband met opgelopen verwondingen onder doktersbehandeling stellen. Wat de aanleiding tot de schermutseling is geweest wordt nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 15-12-2004

In een woonwijk in Ede-Zuid heeft de politie dinsdagavond een 24-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou twee huisgenoten, twee vrouwen van 18 en 22 jaar, hebben bedreigd met geweld. Beide vrouwen waarschuwden de politie rond half elf nadat er in de woning ruzie was ontstaan met de Edenaar. Beide vrouwen verklaarden tegenover agenten dat ze al eerder door de Edenaar zouden zijn mishandeld. De Edenaar zou hen later gedreigd hebben in elkaar te slaan na een ruzie over geld. De agenten hielden hierop de Edenaar in zijn woning aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De beide vrouwen deden aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -