Deltion College


Deelnemer Deltion wint 3e prijs bij Beeldbuis Schoolslag

Donderdag 9 december vond het filmfestival Beeldbuis Schoolslag plaats in Hedon. Thomas Noppers, deelnemer van de opleiding Multimedia van het Deltion College, won de derde prijs.

Scholen die een link hebben met filmtheater en/of multimedia werden door het Beeldbuisfestival uitgedaagd een creatieve film te maken. De inzenders strijden om de BeeldbuisschoolslagAward. Elf inzendingen deden mee in de strijd. De films werden beoordeeld door een vakkundige jury. De films werden beoordeeld op punten als
originaliteit/creativiteit, het idee en de technische uitwerking. Donderdagavond 9 december werd de uitslag tijdens het festival bekend gemaakt. De derde prijs is gewonnen door Thomas Noppers, 3e jaars deelnemer van de opleiding Multimedia van het Deltion College, met zijn animatiefilm: `Muis is boos'.

Emotie

Thomas: "Ik had zelf mijn kansen niet zo hoog ingeschat omdat de animatie nog niet helemaal oké was door tijdgebrek. Daarom was ik niet aanwezig. Als ik had geweten dat ik derde zou worden, was ik zeker gekomen. Ik ben er heel blij mee dat mensen echt dubbel hebben gelegen van het lachen, dat is toch het mooiste dat je kunt bereiken." Het verschil met de winnaar en nummer 2, beiden van een hogeschool, was wel erg groot. "Volgend jaar doe ik weer mee, maar ik kan nooit opboksen tegen die technische hoogstandjes. Ik ga dan niet voor de techniek en de afwerking, maar voor de emotie."

Datum: 15-12-2004