Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

15-12-2004 - Persberichten district II

VERLICHTINGSCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 14 december 2004, van 06.00 tot 08.00 uur, op de Deltalaan, de Molendijk, de Zuiderstraat en de Rivierdijk. In totaal zijn er ongeveer 185 fietsers gecontroleerd.

CONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 4 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer voor op het trottoir fietsen en 7 keer wegens het afslaan in verboden richting (vanaf de Westwagenstraat de Pompstraat in). Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 14 december 2004, van 15.00 tot 16.00 uur in de Pompstraat.

AANGEREDEN
PAPENDRECHT- Een 51 jarige vrouw uit Papendrecht is tijdens het oversteken op een zebrapad aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagavond, 14 december 2004, omstreeks 18.00 uur, op de Platanenlaan. De vrouw was al over de helft van de weg toen ze werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 81 jarige man uit Papendrecht, die in de richting van de Burgemeester Keijzerweg reed. De vrouw is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagochtend, 15 december 2004, omstreeks 01.30 uur, is op Rijksweg A15, een 31 jarige vrouw uit Rotterdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies zij ruim boven de streep. Na verhoor is ze met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

VUURWERK DOOR BRIEVENBUS GEGOOID
ALBLASSERDAM - Onbekenden hebben woensdagmorgen 15 december omstreeks 5.30 uur een pvc-pijp met sterretjes en benzine door een brievenbus van een woning in de Ruysdaellaan gegooid. Ook was er een provocerende tekst op de brievenbus gespoten. De man des huizes was net vertrokken naar zijn werk, zijn vrouw was wakker en kon snel 112 bellen. Door het alerte optreden bleef de schade beperkt tot brand-en roetschade aan voordeur en kozijn. Het motief voor de brandstichting is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.