Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-12-2004 - Persberichten district I

ZWAAR GEWOND NA RUZIE (vervolgbericht 8 december 2004) DORDRECHT De politie heeft in het onderzoek naar een ruzie twee verdachten aangehouden. De tweede aanhouding gebeurde op dinsdagmiddag 14 december 2004 en gaat om een 32-jarige man uit Dordrecht. De eerste aanhouding van een 38-jarige man uit Dordrecht vond plaats op 8 december 2004. Ook deze verdachte zit nog vast. Het onderzoek richt zich op een ruzie op maandagavond 6 december 2004 bij het Groothoofd in Dordrecht. Een 66-jarige man uit Dordrecht kreeg onenigheid met een aantal anderen en raakte ernstig gewond aan zijn keel. Wat er precies gebeurde is nog niet duidelijk. Voor behandeling van het letsel werd het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, waar hij nog steeds verblijft. De medische toestand van het slachtoffer dusdanig ernstig dat hij nog geen verklaring heeft kunnen afleggen.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 14 december 2004, van 07.15 tot 08.00 uur, op het Flamingopad.

MAN VERNIELD RUIT UIT WOEDE
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagochtend 14 december een 32-jarige man aangehouden omdat hij een ruit van een woonhuis had vernield aan de Dubbeldamsweg-Noord. De man was boos en reageerde zich af op de ruit. Hij werd even later op de Burgemeester de Raadtsingel aangehouden.

LASTIG TRIO OPGEPAKT
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag 14 december drie mannen van 47, 38 en 32 jaar uit Dordrecht en Zwijndrecht aangehouden omdat ze verdacht worden van diefstal en bedreiging. De drie waren onder invloed van alcohol en zorgden voor overlast in de Vriesestraat. Op de hoek Vriesestraat/Sarisgang nam het trio eten mee uit een vitrine van een snackbar. Even later bedreigde een van hen de eigenaar van een eettentje op de Visbrug. Ook daar wilden ze eten meenemen zonder te betalen. De drie werden in de kraag gegrepen door de politie.

CONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 34 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 6 keer voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden, 26 bestuurders die geen autogordel droegen en 2 bestuurders die geen rijbewijs bij zich hadden. Ze hielden de controle op dinsdag 14december 2004, van 07.00 tot 15.30 uur, op de Laan van Welhorst, de Antoniuslaan en de van Godewijckstraat. In totaal controleerden de agenten 135 voertuigen.

AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag 14 december twee mannen van 19 en 20 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Agenten kregen een melding dat er uit een school aan de Spirea een beamer gestolen zou zijn. In de school bleek de beamer van het plafond getrokken te zijn maar niet meegenomen. De verdachten, die door een personeelslid werden herkend van een eerdere diefstal van een laptop uit de school, konden later die middag op de S.M. Hugo van Gijnweg aan worden gehouden. In hun auto werd een kruisboog met pijlen aangetroffen. Een van de verdachten had tevens een lawinepijl bij zich. De twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De auto is in beslaggenomen.

AANRIJDING LETSEL
HENDRIK IDO AMBACHT- Op dinsdagmiddag, 14 december 2004, omstreeks 16.30 uur, vond op de rotonde van de Reeweg/ Antoniuslaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 70 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht fietste over het fietspad van de Antoniuslaan. Zij verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 32 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, welke van de rotonde afkwam. Een aanrijding volgde. De vrouw is met een hersenschudding en een beenwond per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Zwijndrecht.

HENNEPPLANTAGE ONTMANTELD
DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagavond 14 december een grote hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Grote Markt. In totaal ging het om 1050 planten. Twee verdachten zijn opgepakt; een 28-jarige man uit Neuss, Duitsland en een 30-jarige man uit Den Haag. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. Bij doorzoeking van het pand werden de twee plantages aangetroffen in de kelder. In een ruimte daar stonden bijna volgroeide planten, in de andere ruimte ging het om stekjes. De hennep is vernietigd. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

VALS
DORDRECHT- Een 44 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een personenauto reed met een vals rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagavond, 14 december 2004, omstreek 21.45 uur, in de Colijnstraat. De man was niet in bezit van een rijbewijs en had een vervalst exemplaar bij zich. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN NAAM
DORDRECHT- Een 35 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond, 14 december 2004, omstreeks 22.15 uur, in de Savornin Lohmanweg. De verdachte werd staande gehouden in verband met een verkeersovertreding. Hij weigerde zijn personalia op te geven. Agenten hielden het daarop aan. In het bureau koos de man eieren voor zijn geld en gaf zijn juiste personalia op. Na verhoor is hij met twee bekeuringen heengezonden.

VALSE NAAM
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Dit gebeurde op woensdagochtend, 15 december 2004, omstreeks 01.30 uur op de Burgemeester de Raadtsingel. De verdachte gaf de naam van zijn broer op. Hij deed dit omdat zijn eigen rijbewijs ingevorderd was. De politie maakt proces-verbaal op.

GESNAPT MET HARDDRUGS
DORDRECHT - De politie heeft woensdagochtend 15 december omstreeks 03.00 uur op de rijksweg A16 twee mannen aangehouden op het gebruik en bezit van harddrugs. De bestuurder van de auto vertoonde vreemd rijgedrag waarop de politie de man aanhield. De 36-jarige man uit Ridderkerk gaf toe harddrugs gebruikt te hebben. De bijrijder, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was ook onder invloed van drugs. In zijn sok had hij een zakjes cocaïne verborgen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De man is na verhoor weer heengezonden. De bijrijder is wegens het bezit van harddrugs in verzekering gesteld.