DIERENBESCHERMING
http://www.dierenbescherming.nl

David van Gennep (St. AAP) Dierenbeschermer van het Jaar

Den Haag, 15 december 2004 -- De Dierenbescherming heeft David van Gennep (43), directeur van stichting AAP, afgelopen zaterdag tijdens haar Algemene Ledenvergadering benoemd tot Dierenbeschermer van het Jaar 2004. Hij volgt TV-dierenarts Henk Lommers op.

Vanaf zijn vroegste jeugd heeft Van Gennep altijd klaargestaan voor het dier in nood. Als er in de buurt van het vakantiehuisje van de familie een gewonde meeuw werd gevonden, zorgde de kleine David ervoor dat het dier vis kreeg van de lokale visboer.

Van Gennep begon na zijn militaire dienst als vrijwilliger bij Stichting AAP, die toen nog in Amstelveen in een plantenkas was gehuisvest. Na het overlijden van oprichter Okko Reussien nam Van Gennep halverwege de jaren negentig het roer van Stichting Aap serieus in handen. Vanaf dat moment begon de ongekende groei van een uniek opvangcentrum voor exotische diersoorten zoals apen, wasberen, eekhoorns, enzovoort, enzovoort. Het aantal donateurs is onder de leiding van Van Gennep inmiddels gestegen van 1.000 naar ca. 50.000. Stichting AAP heeft momenteel 62 betaalde krachten, een groot leger donateurs en vergevorderde plannen om in Spanje een tweede opvangcentrum te bouwen.

(einde bericht)