Politie Flevoland

rectificatie aanrijding Oldebroekerweg

Biddinghuizen 15-12-2004 - Naar aanleiding van een eerder verschenen persbericht over een ongeval op de Oldebroekerweg op 11 december 2004 heeft de politie een aantal correcties op de berichtgeving

Op de Oldebroekerweg is zaterdagavond 11 december 2004 een bestelbusje vermoedelijk in de berm terechtgekomen waarna het voertuig is geslipt. Uit tegenovergestelde richting kwam op dat moment een personenauto, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Biddinghuizen, die het busje frontaal raakte toen deze vermoedelijk op haar weghelft terechtkwam.

Toen de politie ter plaatse kwam trof zij de gewonde bestuurster aan en een 50-jarige man uit Biddinghuizen die vermoedelijk het busje had bestuurd. Beide slachtoffers zijn vervolgens met GGD-ambulances vervoerd naar het St. Jansdalziekenhuis en het Zuiderzeeziekenhuis.

Korte tijd later bleek een andere inzittende van het busje, een 29-jarige man uit Biddinghuizen, de plaats van het ongeval te hebben verlaten. Deze man is later op de avond aangehouden door de politie in verband met dit feit. Beide inzittenden van het busje wezen elkaar aan als bestuurder. Uiteindelijk isde 50-jarige man aangemerkt als bestuurder. Van hem is een bloedproef gevorderd in verband met verdenking van het rijden onder invloed. De politie maakt tegen beide inzittenden van het busje een proces-verbaal op.