Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Hoeksche Waard

15-12-2004 - persberichten district III

AANRIJDING LETSEL
NUMANSDORP- Op dinsdagmorgen, 14 december 2004, omstreeks 07.30 uur, vond op de Groene Kruisweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 58 jarige man uit Roosendaal, reed op de Groene Kruisweg en sloeg rechtsaf naar een bedrijf. Hij zag een bromfiets, bestuurd door een 20 jarige man uit Oud-Beijerland, die in tegenovergestelde richting over het fietspad reed, over de kop. Een aanrijding volgde. De man is met een verbrijzelde knie per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam.

ONDERUIT
HEINENOORD- Een 23 jarige vrouw uit Oud-Beijerland is met haar bromfiets gevallen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 14 december 2004, omstreeks 14.05 uur, op de Dorpsstraat. De vrouw moest remmen voor een tegemoetkomende personenauto. Ze remde vermoedelijk te hard met de achterrem, schoof met haar bromfiets onderuit en kwam ten val. De vrouw is met een gebroken arm en een pijnlijke knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

CONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 43 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 38 keer het niet dragen van de autogordel, 3 keer wegens te snel rijden en 2 keer niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op dinsdag, 14 december 2004, op de Beneden Oostdijk, de Stougjesdijk en de Sportlaan. In totaal werden ongeveer 565 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.