1e persbericht van woensdag 15 december 2004

Eindhoven 15-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten diefstal verwarmingsketels aangehouden

Dinsdagmiddag en woensdagmorgen zijn twee Eindhovenaren van 27 en 22 jaar oud aangehouden. De twee mannen worden ervan verdacht dat zij begin november twee cv-ketels hebben gestolen uit twee te renoveren woningen aan de Cornelis Dankertsstraat. De ketels zijn inmiddels teruggevonden in de woning van een vriendin van een van de verdachten. De twee verdachten zijn de cel in gegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Veroorzaker aanrijding aangehouden

Een 34-jarige man uit Nuenen is dinsdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Wolvendijk. De automobilist zou kort daarvoor op de kruising Wolvendijk/Eisenhowerlaan door het rode verkeerslicht zijn gereden en tegen de wagen van een 22-jarige Helmonder zijn gebotst. De verdachte liep daarbij een kleine hoofdwond op. Uit een controle op het politiebureau bleek hij teveel te hebben gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 0,90. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken fietser opgepakt

Een 25-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond rond 23.20 uur aangehouden op de Geldropseweg. Hij zou kort daarvoor op de Tongelresestraat onder invloed van alcohol een ongeval hebben veroorzaakt. Toen hij daar op zijn fiets reed, week hij plotseling uit. Een automobiliste van 37 jaar uit Eindhoven kon hem niet meer ontwijken en reed tegen hem aan. De man raakte niet gewond maar ging er wel vandoor. Gewaarschuwde agenten konden hem even later op de Geldropseweg oppakken. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 2,00 te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van de aanrijding, voor het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een 45-jarige automobilist uit Helmond heeft woensdagochtend rond 3.00 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. Toen hij op de Europaweg werd gecontroleerd, bleek hij teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,80. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietster gewond bij aanrijding

Een 41-jarige Helmondse vrouw is woensdag om 8.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lieshoutseweg. Ze reed met haar fiets aan de linkerkant van de weg en kwam in botsing met een 17-jarige bromfietser uit Helmond die haar tegemoet kwam rijden. De vrouw is met een beenbreuk in het ziekenhuis in Helmond opgenomen.

Waalre: Fietser komt om bij aanrijding

Een man van 71 jaar uit Waalre is dinsdagavond rond 18.30 uur om het leven gekomen bij een ongeval op het parkeerterrein aan Den Hof. Toen hij daar op zijn fiets reed, werd hij frontaal geraakt door een auto die werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Waalre. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Zuidoost Brabant: Verlichtingscontroles

Op verschillende plaatsen in Veldhoven, Gemert, Valkenswaard en Helmond zijn dinsdagavond en woensdagmorgen verlichtingscontroles gehouden. Er zijn 54 bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting.