Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 december 2004


APELDOORN - Automobilist rijdt door na aanrijding


De politie stelt een onderzoek in na het doorrijden na een aanrijding. Dit gebeurde op dinsdagmiddag (14/12) op de Adelaarslaan. Een 21-jarige Apeldoorner reed rond 12.50 uur de Adelaarslaan op en zag dat een vrachtauto aan het lossen was. Daar achter stond en auto en de bestuurder hiervan reed achteruit tegen de auto van de Apeldoorner aan. De bestuurder stopte en stelde voor de rijbaan vrij te maken en de schade te regelen. De Apeldoorner en enkele getuigen zagen dat de veroorzaker hard achteruit reed, tegen een lichtmast botste en met hoge snelheid richting Hofveld reed. De Apeldoorner deed aangifte bij de politie die contact opneemt met de verdachte automobilist. Zijn kenteken is bekend.


WENUM WIESEL - Inbraak in woning


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (14/12) ingebroken in een woning aan de Wieselse Kampweg. De dieven sloegen een ruit van een tuindeur in en namen uit de woonkamer een geluidsinstallatie met twee luidsprekers mee. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.


APELDOORN - Dure lasbril


De politie heeft dinsdagmiddag (14/12) in een bouwmarkt aan het Kanaal Noord een 68-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man pakte rond 14.15 uur een lasbril met een waarde van bijna tien euro van een schap, haalde de verpakking er af en gooide deze weg. Hij rekende bij de kassa wel andere goederen af maar niet de lasbril. De politie hield de man aan en gaf hem na verhoor op het politiebureau een boete van 125 euro.


APELDOORN - Meisjes stelen ringetjes


Twee 12-jarige meisjes (uit Apeldoorn en Uddel) hebben dinsdagmiddag (14/12) in een winkel in de Oranjerie allebei een ringetje met een waarde van bijna vier euro gestolen. Personeel betrapte de meisjes en droeg hen over aan de politie. Onderzoek wees uit dat zij ook twee kettingen bij zich hadden die zij eerder in een andere winkel hadden gestolen. De politie lichtte beide ouders in en verwezen de verdachten door naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


APELDOORN - Brand in pand Kanaal Noord


In een bedrijfspand aan het Kanaal Noord brak in de nacht van dinsdag op woensdag (15/12) brand uit. De brandweer kreeg woensdagmorgen om 01.00 uur de melding dat er een binnenbrand was. Bij aankomst van de brandweerlieden kwamen de vlammen al uit het dak.
De politie zette een deel van het Kanaal Noord af en personeel van een er naast geleden garage haalde voor alle zekerheid de auto's uit de garage. De brandweer had grote moeite om het vuur te blussen in verband met de grote hoeveelheid papier. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.


WENUM WIESEL - Vuurwerk in beslag genomen


De politie heeft dinsdagmiddag (14/12) in een woning aan de Zwolseweg een hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerkteam van de politie nam rond 15.50 uur het vuurwerk in beslag en nam voor onderzoek zes fietsen mee naar het politiebureau. Deze fietsen zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --