Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 december 2004

Aanrijding met letsel

Bromfietser rijdt tegen stilstaande aanhangwagen aan

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 14 december omstreeks 07.20 uur wilde een 29 jr. man uit Haaksbergen met zijn bestelbus met daarachter een dubbelassige aanhangwagen vanaf de parallelweg van de Goorsestraat in Haaksbergen, linksaf de Goorsestraat oprijden. Hij moest wachten en daarbij blokkeerde de aanhangwagen de parallelweg. Een 17 jr. bromfietsbestuurder ook uit Haaksbergen reed over de parallelweg en zag de aanhangwagen, ondanks een goede verlichting, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de 17 jr. bromfietsbestuurder werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij is opgenomen. Zijn bromfiets is geheel vernield en is afgesleept. (04-153258)

Winkeldief aangehouden

Man betrapt bij winkeldiefstal en heeft meerdere, vermoedelijk ook van diefstal afkomstige, goederen in zijn bezit.

Enschede

Door personeel van een winkel aan de Gronausestraat in Enschede werd dinsdagmiddag 14 december om ongeveer 14.45 uur, een 37 jr. man uit Gronau betrapt bij het meenemen van een fles parfum zonder die te betalen. De man werd overgedragen aan de politie die hem aanhield en meenam naar het bureau. In een rugzak die de man op zijn fiets bij zich had, werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstige zijn. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten (04-153500)

Verdachten aangehouden

Twee verdachten aangehouden na vernieling van fietsen en bedreiging met een steekwapen

Hengelo

Dinsdag 14 december kwam omstreeks 17.30 uur een melding binnen van problemen bij een jongerencentrum aan de Deldenerstraat in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar volgens getuigen het volgende gebeurd bleek te zijn. Twee mannen hadden een paar fietsen vernield en waren hier door enkele medewerkers op aangesproken. De twee mannen namen een dreigende houding aan en een van hen bedreigde een medewerker met een steekwapen. De man maakte steekbewegingen richting de medewerker, die deze echter kon ontwijken. Hierna waren de twee mannen er vandoor gegaan. Terwijl de politieagenten nog met genoemde medewerker, een 35-jarige man uit Hengelo, in gesprek waren, kwam een van de verdachten, een 21-jarige man uit Hengelo, voorbijlopen. Het betrof de man die de 35-jarige medewerker met het steekwapen had bedreigd. De agenten hielden hem aan. De tweede verdachte, een 21-jarige man uit Enschede, werd even later fietsend op de Trijpstraat aangetroffen en vervolgens aangehouden. De 35-jarige man deed aangifte van genoemde bedreiging. Een van de twee vernielde fietsen is eigendom van een medewerker van het centrum, een 42-jarige man uit Hengelo. Hij deed inmiddels aangifte van vernieling. Van wie de tweede fiets is, is nog niet bekend. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-153615)

Bromfietscontrole

Bij bromfietscontrole werd voor diverse feiten proces-verbaal opgemaakt

Delden

Dinsdag 14 december hield de politie van 07.45 tot 09.00 uur een controle op brom(snor-)fietsen op de Hengelosestraat in Delden. In totaal werden ongeveer 20 voertuigen gecontroleerd en de volgende processen-verbaal opgemaakt: 3x het niet voeren van verlichting 1x het niet dragen van een helm 1x verzekeringsplaatje niet juist bevestigd (niet leesbaar) 1x ondeugdelijke
3x te hoge constructiesnelheid (hoogst gemeten 1,3 kW) 04-153426)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Wierden

Dinsdag 14 december reed een 53-jarige automobiliste uit Daarle omstreeks 15.25 uur over de Akeleistraat in Wierden. Zij verleende op het kruispunt met de Dahliastraat geen voorrang aan een voor haar van links komende fiets, bestuurd door een 62-jarige vrouw uit Wierden. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 62-jarige vrouw een zware hersenschudding opliep. Zij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. (04-153532)

Letsel bij aanrijding

Zowel bromfietser als automobilist raken gewond bij aanrijding

Vriezenveen

Een 48-jarige vrouw uit Vriezenveen reed dinsdagavond 14 december omstreeks 19.20 uur vanaf een parkeerhaven de rijbaan van het Westeinde in Vriezenveen op. De vrouw wilde vervolgens een oprit oprijden, die aan de andere kant van de straat ligt, om zo te kunnen keren. Zij zag hierbij een haar van achteren naderende bromfiets over het hoofd. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De bestuurder van de bromfiets, een 18-jarige vrouw uit Vriezenveen, werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-153664)

Diefstal uit zeecontainer

Veel gereedschap gestolen uit zeecontainer

Vroomshoop

Tussen maandag 13 en dinsdag 14 december werd op de kruising Leeuwerikhof en 1e Blokweg een zeecontainer opengebroken. Uit de container werd diverse gereedschap weggenomen met een totale waarde van ongeveer 3500,-, waaronder een hydraulische knipper. Door een medewerker van een bedrijf uit Nijverdal werd aangifte gedaan. (04-153465)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie treft in een woning een hennepkwekerij met 154 planten aan

Almelo

Dinsdagmorgen 14 december trof de politie in een slaapkamer van een woning aan het Lammershuis in Almelo een hennepkwekerij aan met 154 planten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de eigenaresse, een 34-jarige vrouw uit Almelo, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-153303)

Aanhouding na bedreiging en diefstal

Man aangehouden na diefstal portemonnee en bedreiging met een staaf en een mes

Almelo

Dinsdagavond 14 december om ongeveer 22.45 uur wordt gemeld dat bij een woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Almelo iemand met een mes bedreigd zou zijn. Ter plaatse bleek dat een 46 jr. bewoner van die straat door een 40 jr. plaatsgenoot met een mes was bedreigd. Het mes was achtergebleven maar de 40 jr. was na het vernielen van de auto die bij de 46 jr. voor de deur stond maar niet van hem was, weggefietst. Aanleiding van het geheel moest gezocht worden in het feit dat de 46 jr. de 40 jr. er van had beschuldigd een portemonnee van de 16 jr. zoon van de 46 jr. had gestolen eerder op de avond in een woning aan de Frans Halsstraat in Almelo. Dit is de woning van de 40 jr. en de 16 jr. was daar op bezoek geweest. De portemonnee was later door zijn vader in de woning van de 40 jr. teruggevonden en hij had deze daarop aangesproken. In eerste instantie had de 40 jr. de 46 jr. in de woning aan de Frans Halsstraat met een ijzeren staaf bedreigd, maar deze laatste kon hem de staaf afnemen en hij was weggegaan met medeneming van de staaf. Omstreeks 22.45 uur stond de 40 jr. bij de woning van de 46 jr. om de staaf terug te halen en bedreigde hij de 46 jr. met een mes. Hierop gingen de politiemensen naar de woning aan de Frans Halsstraat en hielden de 40 jr. aan. Hij is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek opgesloten. (04-153714.)

Ageeth Doldersum / Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --