Ingezonden persbericht


Persbericht

Brilmij Groep migreert met VAI

Eerste stap naar nieuwe it-omgeving eind dit jaar afgerond

Veenendaal, 15 december 2004 De Brilmij Groep is momenteel bezig de IT-infrastructuur opnieuw in te richten in samenwerking met migratie- en beheerspecialist VAI. Het gaat om de migratie van 300 pc s die deels voor kantoorautomatisering, deels voor productiedoeleinden worden ingezet. Met de migratie beschikt de Brilmij Groep over een goed beheersbaar automatiseringsplatform dat bovendien een stabiele basis biedt voor het nieuwe ERP-systeem dat het bedrijf gaat implementeren.

Brilmij Groep is de naam van de holding waaronder de optiekketens Pearle en Eye Wish Groeneveld vallen. De groep is actief in diverse landen via eigen winkels en franchisepartners, en groeide de afgelopen jaren sterk. Zo breidde het twee jaar geleden de activiteiten uit met de Eye Wish Groeneveld-keten. Het aantal Pearle-vestigingen, verspreid over heel Europa, nam toe tot 1.470. Daarmee voert Pearle niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa de markt aan. De groei had zijn weerslag op de IT-organisatie van de Brilmij Groep. Zo besloot het bedrijf over te gaan tot de implementatie van het ERP-systeem Navision van Microsoft. Om hiervoor een degelijke basis te leggen, was echter eerst de migratie van de bestaande IT-infrastructuur nodig.

Jurriaan Aaftink, manager systeembeheer Brilmij Groep vertelt: Naast een UNIX-platform met bedrijfsbrede applicaties voor onder meer financiën en productie hebben we een Windows NT4-omgeving. Binnen die NT-omgeving draaien toepassingen voor kantoorautomatisering, maar ook applicaties ter ondersteuning van de productie zoals voor de aansturing van de paternosterkasten. Omdat het support voor de NT-omgeving binnenkort zou aflopen en we graag een ondersteunde omgeving wilden als basis voor Navision, hebben we ervoor gekozen te migreren naar een nieuw platform met Microsoft Windows 2003 met Active Directory voor de servers en XP Professional voor de werkstations.

Voor de migratie liet de Brilmij Groep de keuze vallen op VAI. Aaftink: De aanpak van VAI sprak ons aan. Vooral de geautomatiseerde installatie van werkplekken, waardoor je veel ellende voorkomt. Je kan op een simpele manier applicaties vanaf één plek distribueren. VAI richtte voor de Brilmij Groep de Active Directory in, ontwikkelde een geautomatiseerde serververuitrol en een standaard werkplek. Daarbij werden tien applicaties gepackaged, waaronder een aantal standaard kantoorautomatiseringtoepassingen, maar ook software voor business intelligence en een emulatiepakket voor de koppeling met de UNIX-systemen. Na een geslaagde pilot besloot de Brilmij Groep het nieuwe platform in de hele organisatie te implementeren. Samen met VAI migreerde het bedrijf eerst met succes de 150 pc s waarop ook Navision straks gaat draaien. De overige werkplekken moeten tegen het einde van het jaar over zijn. Op langere termijn wordt ook een deel van de UNIX-systemen overgezet.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. Goed ontwikkelde packages zorgen voor een foutloze distributie en zijn toepasbaar binnen een client-server en/of Server Based Computing omgeving.

VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions, Networking Infrastructure Solutions en Information Worker Solutions en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht