Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 december 2004


Winterswijk - Fietser raakt gewond


Een 15 jarige jongen uit Winterswijk raakte dinsdagmorgen gewond na een aanrijding. Rond 08.05 uur reed een 30 jarige automobiliste uit Aalten over de parallelweg van de Groenloseweg. Zij verleende op de kruising met de Javastraat geen voorrang aan de fietser en de fietser kwam op de motorkap van de auto terecht. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis en had vermoedelijk een gebroken arm.


Doetinchem - Met mes bedreigd


Een 15 jarig meisje uit Doetinchem werd dinsdagmorgen door een onbekende man met een mes bedreigd. Het meisje fietste rond 07.50 uur ter hoogte van de watermolen aan de Oude Terborgseweg. Er kwam een man naast haar fietsen, die boos reageerde omdat het meisje tegen hem aan gefietst zou zijn. Opeens haalde hij een mes uit zijn jaszak en bedreigde hier het meisje mee. Ze wist snel weg te fietsen. De man fietste over de Terborgseweg richting centrum weg. De man had een donkere huidskleur, droeg donkere kleding en had een kaal hoofd. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - aanhouding na belediging


Agenten hebben afgelopen nacht, omstreeks 02.45 uur een 19 jarige Winterswijker aangehouden. De jongeman vond het nodig om de hitlergroet te maken naar de agenten. De agenten deelden hem mee dat hij hiervoor een bon kreeg. De jongeman bracht weer de Hitlergroet en riep allerlei verwensingen naar de agenten. Hierop werd hij aangehouden en werd hij ingesloten.


Varsseveld - Diefstal bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Breukelaarweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Weggenomen werden een onbekende hoeveelheid RVS-platen en een vrachtwagentje, merk IVECO, gekentekend VS-69-PR. Van het bedrijf werd een roldeur vernield en het hekwerk werd platgereden.


Zeddam - 28 bestuurders te hard


Agenten hebben dinsdagmiddag bij een controle op de Beekseweg 28 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 661 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --