Ingezonden persbericht


Jan Kuiper wordt nieuwe directeur Landschap Noord-Holland

Het bestuur van de Stichting Landschap Noord-Holland heeft per 1 april 2005 de heer dr. ir. Jan Kuiper benoemd als nieuwe directeur. Jan Kuiper is nu directeur van de Stichting Texels Museum. Deze Stichting heeft drie vestigingen op Texel: de Oudheidkamer in Den Burg, het Maritiem en Jutters Museum in Oudeschild en het landelijk bekende centrum voor wadden en Noordzee, EcoMare bij De Koog. Daarvoor werkte hij bij het Laboratorium voor Toegepast Marien Onderzoek van TNO als eco-toxicoloog. De heer Kuiper is 54, gehuwd en vader van twee zonen. Het bestuur en de medewerkers van Landschap Noord-Holland hebben alle vertrouwen in de kwaliteiten van Jan Kuiper ook gezien zijn grote betekenis voor EcoMare.
Jan Kuiper volgt hiermee Jan Manderfeld op die nu 4 jaar leiding geeft aan Landschap Noord-Holland. Jan Manderfeld gaat genieten van een welverdiend pensioen. Ook komt hij terug als vrijwilliger in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland in de Noordkop.

///////////////////////////////////////

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Evert Vermeer, voorzitter van Landschap Noord-Holland, telefoon 072- 571 4934 of met Johan Stuart, voorlichter, 0251-362 747.

Castricum, woensdag 15 december 2004