Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond Milieuvergunning Vuurwerkopslag

Aanvraag milieuvergunning
Op 22 juni 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders een aanvraag voor een vergunning ontvangen op grond van de Wet milieubeheer voor de opslag van vuurwerk door de firma Bonte Dierenspeciaalzaak, Slotplein 96, in Capelle aan den IJssel. Het betreft hier een verandering en aanpassing van de huidige twee vuurwerkopslagplaatsen, waarbij de totale opslag van vuurwerk wordt uitgebreid van 3.000 naar 10.000 kilogram. Omdat Bonte al in het bezit was van een vergunning voor de opslag van 3.000 kilo en dit wil uitbreiden naar 10.000 kilogram, is voor deze verandering/verruiming van de opgeslagen hoeveelheid een zogenaamde revisievergunning op grond van de Wet milieubeheer noodzakelijk. Deze aanvraag is getoetst aan het nieuwe Vuurwerkbesluit, gepubliceerd in het Staatsblad 2002, nr. 33, en alle wijzigingen die daarop nadien nog hebben plaatsgevonden. Op grond van het Vuurwerkbesluit kan de vergunning worden verleend onder voorschriften ter bescherming van het milieu. Een kennisgeving van deze aanvraag is via deze pagina ook al op 24 november 2004 gepubliceerd.
Voor de volledigheid delen wij u verder mee, dat deze vergunningprocedure geen betrekking heeft op de vergunning voor opslag en verkoop van vuurwerk voor de komende jaarwisseling (2004-2005).

Gedachtewisseling
Gezien de actualiteit en de publiciteit over vuurwerkopslag en vuurwerkverkoop zal er op 15 december 2004, vanaf 19.00 uur een voorlichtingsavond (gedachtewisseling) worden gehouden in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Deze bijeenkomst is openbaar en toegankelijk voor iedereen, maar is voornamelijk voor omwonenden bedoeld. Tijdens deze bijeenkomst zal er toelichting worden gegeven over de ontwerpbeschikking door de DCMR Milieudienst Rijnmond en zal er ondermeer voorlichting worden gegeven over veiligheidsaspecten door de Brandweer. De ingebrachte bedenkingen zullen worden betrokken bij het formuleren van de uiteindelijke vergunning (beschikking).

Bedenkingen
Aanwezigen kunnen op de voorlichtingsavond mondeling gemotiveerde bedenkingen inbrengen over de inhoud van de ontwerpbeschikking. Bedenkingen kunnen ook schriftelijk kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.