Gemeente Voorschoten

Persberichten - Aanspreekpunten gezocht voor de jaarwisseling! Uitgebracht op: woensdag 15 december 2004

Ook dit jaar heeft de gemeente Voorschoten besloten vier vreugdevuren toe te staan op oudejaarsavond. De gemeente wil bij elk van de vier brandplaatsen een buurtbewoner aanwijzen die als aanspreekpunt fungeert voor de omwonenden, de gemeente en de veiligheidsdiensten als politie en brandweer. Voor twee van de vier locaties is al een aanspreekpunt gevonden. Voor twee locaties echter nog niet. Als zich voor deze locaties geen contactpersonen melden moet helaas besloten worden dat op deze locaties geen vreugdevuur kan worden toegestaan.

De vier brandplaatsen in de gemeente zullen in principe zijn Donklaan (aanspreekpunt aanwezig), Burgemeester van der Haarplein (aanspreekpunt aanwezig), Tahijaweg (nog geen aanspreekpunt) en het grasveld achter Savornin Lohmanplantsoen 1-13 in Noord Hofland (nog geen aanspreekpunt).

De taken van de contactpersoon die als aanspreekpunt fungeert bestaan uit het toezien op de grootte van het vreugdevuur, het klaarzetten van een paar emmers water tijdens het branden en het toezien op het verbranden van schoon hout en kerstbomen. Ander hout en grofvuil is niet toegestaan. Tenslotte wordt van de contactpersoon verwacht dat deze bij dreigende calamiteiten contact opneemt met de politie.

Tijdens de avond zelf zullen de politie en de brandweer frequent langskomen om toezicht te houden op de branden.

Vrijwilligers kunnen zich voor 22 december aanstaande met naam en telefoonnummer aanmelden bij Hans van der Klaauw van de gemeente Voorschoten, tel. 071 5600 669.

Als zich geen contactpersonen melden moet helaas besloten worden dat op deze locaties geen vreugdevuur gemaakt kan worden.


- einde bericht -