Ingezonden persbericht


Persbericht

BenQ Europe vertrouwt op TeleCity voor optimale infrastructuur

~ beschikbaarheid internet cruciaal bij marketingcampagnes BenQ ~

Amsterdam, 15 december 2004 BenQ Europe heeft zijn website-infrastructuur ondergebracht bij TeleCity, één van de grootste onafhankelijke aanbieders van datacenterdiensten in Europa. De servers van BenQ bevinden zich nu fysiek in het datacenter van TeleCity in Amsterdam. De IT-afdeling van BenQ heeft toegang tot de apparatuur en kan real time inloggen wanneer nodig.

Na een grondig selectieproces heeft BenQ Europe voor TeleCity gekozen vanwege de kostenefficiëntie, kwaliteit en professionaliteit. Essentieel voor BenQ was ook dat TeleCity door een onafhankelijke opstelling een ruime keuze aan netwerkverbindingen heeft. Verder was de aanwezigheid van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) een doorslaggevende factor in het selectieproces.

Gezien de marketingcampagnes die wij voeren moet onze infrastructuur op pieken berekend zijn, aldus Patrick Starrenburg, ICT director bij BenQ Europe. Het internet speelt een dermate belangrijke rol in ons bedrijf dat we ons geen downtime en onzekerheid hieromtrent kunnen veroorloven. Bij TeleCity bevinden onze webservers zich op de beste locatie voor een goede prijs. Tegelijkertijd zijn we verzekerd van een zeer solide en veilige infrastructuur voor het hosten van onze website.

BenQ heeft de laatste jaren veel investeringen gedaan om naamsbekendheid in de Europese markt te genereren. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van een breed scala aan marketinginstrumenten, waarin een centrale rol is weggelegd voor het internet. Zo was BenQ de officiële IT-partner van UEFA EURO 2004. De website BenQEuro2004.com gaf fans een exclusief kijkje achter de schermen en bood de mogelijkheid voor online gamen. De actie had een enorme stijging van het bezoekersaantal van de website tot gevolg. Dit aantal groeit nog steeds; over de laatste zes maanden is maar liefst een toename van 50% waarneembaar. De capaciteit en de prestatie van de infrastructuur moest vergoot worden om deze groei aan te kunnen. Om de beschikbaarheid van de infrastructuur te waarborgen heeft BenQ TeleCity ingeschakeld.

Als een netwerkleverancier de capaciteit die BenQ vraagt zou moeten afleveren op zijn Europese hoofdkantoor in Son, dan zouden de kosten per megabyte veel hoger liggen dan nu het geval is, aldus Patrick van der Wilt, account manager bij TeleCity. Daarnaast geeft de aanwezigheid van de verschillende backbones van netwerkleveranciers onze klanten flexibiliteit bij de keuze van dienstverlening en service level agreements (SLA s). Dit zijn belangrijke criteria voor onze klanten om hun infrastructuur te verplaatsen naar ons datacenter. De datacenters van TeleCity zijn volledig ingericht voor grote bedrijven waarvoor beschikbaarheid van de infrastructuur een absolute noodzaak is.

Maurice van Bussel, marketingcommunicatie specialist bij BenQ, kondigt aan nog veel meer plannen te hebben waarbij internet ingezet wordt ter ondersteuning. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te communiceren met onze klanten en een optimale infrastructuur is daarbij van groot belang. Internet zal altijd een onderdeel blijven van onze crossmediale campagnes.

(467 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over BenQ
BenQ is een toonaangevende speler in de industrie van digital lifestyle devices met expertise op het gebied van beeldschermen, opslag, imaging, draadloze- en breedbandtoepassingen. BenQ beschikt over productie- faciliteiten in Maleisië, Mexico, China en Taiwan. Het bedrijf heeft wereldwijd 14.871 werknemers die een sterk wereldwijd netwerk ondersteunen op het gebied van verkoop, marketing en service. Dit netwerk strekt zich uit over Zuidoost-Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. BenQ beschikt over onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Taiwan (Hsinchu Lab), China (Suzhou Software Development Center) en Californië (Wireless Technology Center) met meer dan 2.000 onderzoeks- en ontwikkelingsmedewerkers in China, Taipei, Taoyuan, Hsinchu en San Diego. BenQ heeft zo n 1.522 wereldwijde patenten vergaard. Meer informatie over BenQ vindt u op: www.BenQ.nl .

Over TeleCity BV
TeleCity is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van datacenterdiensten in Europa.

TeleCity biedt haar klanten, waaronder internet service providers, application service providers, telecomaanbieders en grote bedrijven, outsourcing-diensten voor bedrijfskritische apparatuur. Zo biedt TeleCity installatie- en configuratiediensten, netwerktoezicht en -beheer, onderhoud en remote beheer van de apparatuur, engineeringdiensten en volledige web-hostingdiensten.

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen. Daarnaast heeft TeleCity nog acht Europese vestigingen, waaronder twee in Amsterdam. Via deze vestigingen kan TeleCity haar klanten een snelle toegang bieden tot de belangrijkste Europese internet-backbones, zoals LINX (Londen), AMS-IX (Amsterdam), FreeIX (Parijs) en MaNAP (Manchester). TeleCity is heeft een beursnotering aan de London Stock Exchange (TCY.L).

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Web site: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com