Provincie Flevoland




Orfa Visser krijgt Europese subsidie voor automatisering productie

Het bedrijf Orfa Visser in Dronten krijgt een Europese bijdrage van ruim 29.000 euro voor een project waarbij een van de
productieprocessen verder wordt geautomatiseerd. Bijkomend voordeel hiervan is dat het milieu minder zal worden belast.

Orfa Visser is een gespecialiseerd metaalbewerkingbedrijf dat hoogwaardige halfproducten produceert voor de vliegtuig- en auto-industrie, de apparatenbouw en de medische industrie. Eén van de bewerkingen die het bedrijf uitvoert, is het zogenaamde dieptrekken. Deze bewerking is geautomatiseerd, maar dreigt vanwege onvoldoende efficiëntie naar lage lonenlanden te verdwijnen.

Het project waarvoor Orfa Visser nu subsidie krijgt, behelst het automatiseren van het dieptrekproces. Door middel van mechanische robotarmen wordt de aan- en afvoer van producten verbeterd. Het doel is om de productiesnelheid van de dieptrekinstallatie substantieel te verhogen. Daardoor dalen de productiekosten kunnen grote series weer concurrerend worden geproduceerd. Het project heeft ook een positief milieueffect. Door een betere centrering van de platen zal minder productuitval optreden. En dus zal het bedrijf minder afval produceren. Daarnaast leidt het project tot vermindering van het energie- en olieverbruik.

De Europese subsidie is verleend op basis van de TMI-regeling, een onderdeel van het Europees programma bedoeld voor het stimuleren van technologische milieu-innovatie. Voor meer informatie over het Europese Programma of over de TMI-regeling kunt u bellen met Hedwig Boerrigter van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 485.