Provincie Flevoland



Gebiedspartners geven input voor nieuwe Omgevingsplan

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben in november vier verkennende bijeenkomsten gehouden met andere overheden en belangenorganisaties (voor Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland, Zuidelijk Flevoland en de Grote Wateren) over wat in het nieuwe Omgevingsplan van de provincie moet staan. De provincie wilde graag weten hoe andere overheden en belangenorganisaties hierover denken.

Op 10 december 2004 vond een afsluitende bijeenkomst plaats, waar een aantal provinciebrede opgaven aan de orde is geweest Met deze bijeenkomsten hebben Gedeputeerde Staten een goed beeld gekregen van de onderwerpen die in het nieuwe Omgevingsplan van Flevoland aan de orde moeten komen. Gedeputeerde Andries Greiner die het nieuwe Omgevingsplan coördineert: We zijn erg blij met de inspirerende bijdragen van gemeenten, waterschap en andere gebiedspartners. Je moet weten wat er leeft voor een goed eindresultaat.

De komende maanden wordt de Hoofdlijnennota voorbereid door Gedeputeerde Staten, waarin de hoofdlijnen van het nieuwe beleid worden beschreven, inclusief een beschrijving van mogelijke alternatieven. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de informatie die tijdens de vier bijeenkomsten is verkregen.

Ook de drie burgerjurys voor de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland leveren de komende maanden met hun adviezen bouwstenen aan voor de Hoofdlijnennota en het ontwerp Omgevingsplan. Die Hoofdlijnennota wordt in de tweede helft van 2005 wederom met overheden en belangenorganisaties besproken en zal in de zomer van 2005 worden vastgesteld.

Het is de bedoeling dat het Omgevingsplan eind 2006 af is.