Provincie Flevoland




Dronten krijgt 1,5 miljoen euro voor ontwikkeling centrum

De gemeente Dronten krijgt een Europese bijdrage van 1,5 miljoen euro voor ontwikkeling van het winkelcentrum en de naaste omgeving, zo heeft het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland deze week besloten. Deze investering draagt bij aan de verbetering van het leefklimaat in het centrum van Dronten.

Op 26 november 2004 heeft de gemeente Dronten een aanvraag voor Europese subsidie ingediend voor het project '2e fase
Centrumontwikkeling Dronten'. Het project betreft het uitvoeren tal van werkzaamheden voor het nieuwe centrum van Dronten. Zo zal een aantal gebouwen in het huidige centrum worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe voorzieningen, er worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en de ringweg rond het centrum wordt aangepast om te zorgen voor goede toegankelijkheid door het verkeer. Ook wordt het Redeplein opnieuw ingericht, krijgt de omgeving van de Meerpaal nieuwe bestrating en wordt het kruispunt op de hoek Helling/Noord aangepakt om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren. De uitvoering van het project is begin januari 2003gestartenzaleind2006zijnvoltooid.

Het project past binnen de Europese maatregel 1.1 'Herstructurering en ontwikkeling stedelijke gebieden'. Die maatregel beoogt projecten te ondersteunen die bijdragen aan de verbetering van het leefklimaat in centrumgebieden en de verbetering van de toegankelijkheid van dergelijke gebieden.