Gemeente Hulst


Persbericht - 15.12.2004

Ruiming begraafplaats Graauw

De oudste graven op de begraafplaats Graauw bevinden zich in de vakken E en F. Deze graven zijn vaak slecht onderhouden en kunnen, als de zerken omvallen, de achtergelegen kindergrafjes beschadigen. Om deze reden en omdat er over een paar jaar een tekort aan begraafcapaciteit dreigt, gaat de gemeente Hulst deze graven ruimen. De gemeente gaf nabestaanden of belanghebbenden geruime tijd om hun wensen betreffende de ruiming kenbaar te maken.

Op 1 november 2002 werd gestart met het inventariseren van de wensen van de rechthebbenden of belanghebbenden met betrekking tot de te ruimen graven op de grafvelden E en F van de begraafplaats te Graauw. Hiervoor werd een termijn van 1 jaar aangehouden. Daarna werden de verzamelde gegevens verwerkt in het ruimingsplan.

Het ruimingsplan van de begraafplaats aan de Dorpsstraat te Graauw is ondertussen afgerond. Slechts enkele nabestaanden hebben hun wensen geuit. Deze wensen variëren van:


1. het behoud van het graf


2. het verplaatsen van het graf naar een andere locatie op de Graauwse begraafplaats


3. het ruimen van het graf.

Op het merendeel van de graven is geen reactie gekomen. Deze graven worden geruimd.

Op 9 oktober 2004 werden betrokkenen geïnformeerd over het feit dat de ruiming met ingang van 9 november 2004 formeel zou starten. De feitelijke ruiming start echter niet eerder dan na het verstrijken van een periode van 3 maanden, zijnde 9 februari 2005. Deze termijn is noodzakelijk om nabestaanden die niet gereageerd hebben de kans te geven het grafmonument te verwijderen.

Op 14 februari 2005 start definitief de ruiming van de graven in de vakken E en F. De ruiming duurt tot eind maart 2005. Tijdens de ruiming wordt het betreffende deel van de begraafplaats afgezet en van het zicht ontnomen.

De vrij gekomen grafvelden worden opnieuw ingedeeld. Omdat het delven van graven tegenwoordig machinaal gebeurd, worden er bredere paden aangelegd.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl