MGREETINGS.NL


Amsterdam, 15 December 2004

Een kerstkaart op je mobiel

Vanaf vandaag is het met Mgreetings.nl mogelijk om iemand per mobiele telefoon een (kerst)kaart te sturen. Mgreetings.nl is het eerste Nederlandse bedrijf dat zich volledig toelegt op deze service. De gebruiker is hierbij niet afhankelijk van één provider. Deze nieuwerwetse manier van wensen versturen zal naar verwachting de komende feestdagen goed aanslaan.

Was het in voorgaande jaren nog zo dat je lang op zoek moest om de juiste kaart te vinden: het allersnelste kaartje stuur je dit jaar naar iemands mobieltje.

Hoe het werkt
Je kunt iemand op 2 manieren een mobiel kaartje sturen: via de www.mgreetings.nl website of de WAP-site met adres wap.mgreetings.nl. Als je toestel WAP ondersteunt kun je op je telefoon surfen naar deze site en dus direct en overal een kaartje sturen. Op beide sites kun je kaarten vinden uit de bekende Doodles-collectie. Deze zijn onderverdeeld in categorieën zoals Afspraak, Liefde en Vriendschap.

Een mobiel kaartje (Mgreeting) verzenden doe je door er een uit te kiezen en dan een persoonlijke groet toe te voegen. Indien daarna het eigen telefoonnummer en het nummer van de ontvanger wordt ingevuld, kan de kaart worden verstuurd. Als de kaart wordt bekeken door de ontvanger krijgt de verzender vrijwel meteen een sms met een ontvangstbevestiging. Mgreetings.nl berekent eenmalig kosten voor het versturen van een kaart en is geen abonnementsdienst.

Meer dan SMS
'Het werkt verrassend en heel persoonlijk. Omdat mensen meestal hun mobieltje bij zich hebben, komt de boodschap in vergelijking met gewone postkaarten of email-greetings direct aan, ' zegt Yvo Thal, woordvoerder van Mgreetings.nl. 'Bovendien betekent een grappig kaartje vaak meer dan een SMS. Het is erg leuk om iemand zo te laten weten dat je hem of haar speciaal vindt, zeker op het moment dat jij dat zo voelt! '

Technologie
Bij Mgreetings.nl wordt gebruik gemaakt van recente mobiele technologieën, zoals WAP (Wireless Application Protocol, vergelijkbaar met het browsen van internet op je telefoon) en MMS (Multimedia Messaging Service, vergelijkbaar met een SMS voorzien van een afbeelding). De door Mgreetings.nl ontwikkelde applicatie is zo gebouwd dat de verzender niet van tevoren hoeft te weten welk type telefoon de ontvanger heeft. Zij die geen toestel hebben dat WAP en/of MMS ondersteunt ontvangen een SMS met daarin een link naar het internet waarop ze hun ontvangen kaart kunnen bekijken.

Noot voor de redactie,