Provincie Drenthe

OV-bureau zet informatieteams in om reizigers te informeren over wijzigingen in openbaar vervoer

Assen, 15 december 2004
Persberichtnummer 04-185

Het OV-bureau zet deze week informatieteams in die brieven uitreiken aan reizigers op buslijnen waar belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd door de rijksbezuinigingen. In de brieven wordt informatie gegeven over de wijzigingen die worden doorgevoerd per lijn. Het overhandigen van brieven aan reizigers is onderdeel van een grote informatiecampagne rond de nieuwe dienstregeling die op 9 januari 2005 in gaat.

Dinsdag werden in de spits op het Transferium in Zuidhorn en in de bussen van en naar Groningen, Zuidhorn en Grijpskerk brieven uitgedeeld. Vandaag en morgen worden brieven uitgedeeld op alle lijnen waar grote veranderingen worden doorgevoerd in het openbaar vervoer, zoals onder andere Groningen Zuidlaren, Groningen Bedum en Groningen Veendam.
Het overhandigen van brieven aan reizigers is onderdeel van een grote informatiecampagne rond de nieuwe dienstregeling. Zo worden er onder andere in alle huis-aan-huisbladen advertenties geplaatst over de wijzigingen per regio, zijn er folders verkrijgbaar in de bussen, worden abonnementhouders persoonlijk geïnformeerd en zijn alle scholen en de gemeenten in Groningen en Drenthe op de hoogte gebracht van de wijzigingen.
De nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva gaat in op 9 januari 2005. Meer informatie over de wijzigingen in de dienstregeling is te vinden op de website van Arriva, www.arriva.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl