Politie Limburg-Zuid

Datum ( 15 december 2004

Vaals; jeugdige nepverkoper postzegels

Een 37-jarige inwoonster van Vaals werd dinsdagmorgen het slachtoffer van een jeugdige oplichter die zich uitgaf als verkoper van kinderpostzegels. De dader, een jongen van circa 11 jaar oud, slaagde erin om de vrouw te bewegen dat zij hem vooruit E10,- betaalde voor een hoeveelheid postzegels die hij haar later zou bezorgen.

Bij zijn oplichtingstruc gaf hij, zo bleek achteraf, een valse naam op. Verder vertelde hij de vrouw dat het een actie was vanuit een basisschool in Vaals.

De jeugdige oplichter bleek ook bij enkele andere bewoners te hebben aangebeld. Daar had hij minder succes.

Maastricht; 14-jarige bromfietser negeert stopteken

Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur werd op de Bastionstraat in Maastricht een 14-jarige bromfietser uit Maastricht aangehouden. De jeugdige bestuurder, die reed zonder achterlicht en verzekeringsplaatje, negeerde een stopteken van een motoragent en ging er vandoor met achterop een duopassagier. Hierbij reed de jongen op de ventweg van de St. Annalaan tegen het verkeer in. Bij zijn aanhouding beledigde hij de motoragent. Nadat er proces-verbaal was opgemaakt werd de Maastrichtenaar in vrijheid gesteld. Zijn bromfiets werd inbeslaggenomen.

Maastricht; warme douche voor inbreker

In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 00.15 uur werd op de Hoge Weerd in Maastricht een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man had in de jachthaven in een woning proberen in te breken. Toen hij door de bewoner werd overlopen, sloeg de man op de vlucht. Omdat hij echter wegrende over een aanlegsteiger in de richting van het water, keerde hij om in de richting van de bewoner. Op het moment dat hij deze wilde passeren, gleed de man uit over het gladde hout van de steiger en viel in het water. Toen de bewoner hem uit het ijskoude water op het droge had geholpen, wilde de man er weer vandoor. De bewoner hield hem tegen en wist hem te bewegen bij hem in de woning een warme douche te nemen.

Gealarmeerde agenten hielden de Maastrichtenaar aan. Een bromfiets die hij bij zich had bleek te zijn gestolen Verder had de man voor een bedrag van ruim E 620 ,- aan boetes openstaan.

Sittard; politie zoekt dader straatroof

Dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur vond er op het Kerkepad in Sittard een straatroof plaats, waarbij een 75-jarige inwoonster van Sittard gewond raakte. De vrouw moest met schouderletsel overgebracht worden naar het ziekenhuis in Sittard. Het slachtoffer liep over het Kerkepad, toen een naar schatting 16-jarige jongen plotseling de tas van haar schouders rukte. Daar het slachtoffer de tas probeerde vast te houden, kwam zij ten val. De dader ging er met de tas vandoor. Het slachtoffer is nog naar haar woning gelopen, waar zij de politie waarschuwde.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --