Gemeente Capelle a/d IJssel

Poolautos geïntroduceerd op bedrijventerrein Rivium

De poolauto

De gemeente Capelle aan den IJssel, Parkmanagement Rivium, Vervoer Coördinatie Centrum Rijnmond, Fiat Nederland en Mobility Mixx (a LeasePlan company) hebben de handen ineengeslagen om poolautos op het Rivium mogelijk te maken. Organisaties gevestigd op het park Rivium hebben de beschikking over de autos voor algemeen zakelijk gebruik. De poolautos zijn door Fiat Auto Nederland beschikbaar gesteld voor een proefperiode van zes maanden.

Geen gebruik meer maken van privé-auto
De poolautos zijn interessant voor die medewerkers die nu gebruik maken van hun privé-auto voor zakelijke reizen. Zo hebben ze hun eigen auto niet nodig voor zakelijk gebruik en kunnen ze met openbaar vervoer naar het werk. Dat geeft ruimte op de parkeerplaats en draagt bij aan de vermindering van het autogebruik.

Reservering poolauto geheel geautomatiseerd
Bedrijven van bedrijvenpark Rivium die in het bezit zijn van een Mobility Card kunnen de autos via Internet of callcenter gemakkelijk reserveren. Reservering, uitgifte en administratie van de poolautos is helemaal geautomatiseerd. Achteraf wordt vervolgens per kilometer afgerekend.

Inspanningsovereenkomst Vervoermanagement Rivium De poolautos is het eerste project dat wordt uitgevoerd in het kader van de Inspanningsovereenkomst Vervoermanagement Rivium. Deze overeenkomst werd op 8 september 2004 ondertekend door de gemeente Capelle aan den IJssel, de vereniging Parkmanagement Rivium, VCC Rijnmond en de bedrijven PKF Wallast, Pfizer, Oranjewoud en Sodexho. Het doel is de bereikbaarheid van Rivium in de spits te verbeteren.