Provincie Noord-Holland

De toekomst van Randzone Saendelft vastgesteld De toekomst van Randzone Saendelft vastgesteld
Een bijzondere afsluiting van mijn loopbaan als gedeputeerde Ruimtelijke ordening: een gedurfde droom die van werkelijkheidszin getuigt en waar inwoners straks van profiteren., zegt Henry Meijdam, als Noord-Hollandse gedeputeerde betrokken bij een van de grootste ontwikkelingen in Zaanstad-Noord: Randzone Saendelft. Gedeputeerde Staten hebben de streekplan-uitwerking Randzone Saendelft definitief vastgesteld. Een plan van 1800 woningen, een recreatiegebied, waterberging, sportvoorzieningen en een verbinding tussen de A8 en A9. lees verder printversie
Cultuurhistorische verkenning Bouwen voor Waterland 2020 gereed Het rapport Cultuurhistorische verkenning voor het project Waterlands Wonen is gereed. Het bureau LA4SALE heeft in opdracht van de provincie Noord-Holland op een inventieve manier potentiële woningbouwlocaties in de regio Waterland vanuit een cultuurhistorisch en landschappelijk perspectief in kaart gebracht. De verkenning is één van de bouwstenen voor de uitwerking van het streekplan Noord-Holland Zuid. lees verder printversie

1,3 miljoen extra voor kleine gemeenten
Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland stellen 1.325.689,02 aan extra gelden voor stedelijke vernieuwing (ISV) beschikbaar voor maatschappelijk urgente projecten in negen notitiegemeenten. In november 2004 hebben de notitiegemeenten in totaal 91% van de ISV-gelden besteed.
lees verder printversie
Voortvarende aanpak bereikbaarheid Zandvoort en Bloemendaal Om de bereikbaarheid van de regio Zandvoort-Bloemendaal structureel te verbeteren, hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hun fiat gegeven aan een samenhangend pakket maatregelen. Het dagelijks bestuur van Noord-Holland denkt hiervoor een bedrag van 2.151.600 voor drie jaar nodig te hebben. Ook willen GS 1.000.000 vrijmaken voor een reeks verkeersmaatregelen die de doorstroming moeten bevorderen door middel van dynamisch verkeersmanagement.
lees verder printversie
Kleine kolk Willem I Sluis in Amsterdam behouden De kleine kolk van de Willem I Sluis in Amsterdam-Noord wordt niet gedempt, maar na renovatie opengehouden. Dit hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vandaag in hun wekelijks beraad besloten. Vanwege de grote cultuurhistorische waarde van de sluis, is ervoor gekozen om de kolk in zijn originele staat te bewaren. Dit betekent dat het oorspronkelijke plan om de kolk te dempen van de baan is. De kleine kolk zal echter niet in gebruik worden genomen: voor doorvaart van schepen is dat niet nodig.
lees verder printversie