Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 december 2004, no. 297

'Leefbare wijk, veilige wijk'

Gemeente start informatiecampagne stadsdeelteams

De stadsdeelgerichte werkwijze van de gemeente wordt voortgezet door middel van stadsdeelteams. Stadsdeelteams zijn hiermee de opvolgers van de huidige stadsdeelkantoren. Om de inwoners van Eindhoven te informeren over het bestaan en het nut van de stadsdeelteams, gaat vandaag een informatiecampagne onder het motto Leefbare wijk, veilige wijk van start.

In het hart van de december 2004/januari 2005-uitgave van Eindhoven Dichterbij, het gemeentelijk informatieblad dat op woensdag 15 december huis-aan-huis in de stad wordt verspreid, treffen de lezers een folder aan met de titel Regel het samen met uw stadsdeelteam. De folder geeft aan waarvoor mensen bij hun stadsdeelteam aan het juiste adres zijn.

Naast de folder bestaat de campagne onder meer uit posters voor wijkgebouwen en posters die in de mupis langs de grote wegen in Eindhoven komen te hangen, advertenties in diverse media en gratis shoppers. De pay-off is telkens: stadsdeelteams, samen werken aan uw wijk. De belangrijkste communicatie-uitingen verschijnen binnenkort ook op CD-rom.

De gemeenteraad besloot vorige maand om op termijn de huisvesting van de kantoren in de stadsdelen op te heffen als gevolg van noodzakelijke bezuinigingen. Stadsdeelkantoren maken daarom plaats voor stadsdeelteams: medewerkers van de gemeente die zich speciaal voor één stadsdeel inzetten. In de toekomst krijgen de stadsdeelteams een gezamenlijke standplaats in het centrum van de stad.

Stadsdeelteams zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor bewoners die mee willen werken aan een goed onderhouden, veilige en plezierige woonomgeving. De onderwerpen lopen uiteen van verbetering van het openbare groen en speelvoorzieningen tot het aanpakken van overlast, projecten voor wijkvernieuwing, veiligheid op straat en het organiseren van opruimacties in de buurt.

De campagne moet duidelijk maken dat de gemeente samen met bewonersorganisaties en andere instellingen wil optrekken om de kwaliteit van wijken en buurten te verbeteren. De stadsdeelteams nemen vragen en wensen van bewoners serieus en zijn bereikbaar via het centrale servicenummer van de gemeente: 238 6000.

© 2004 Gemeente Eindhoven