Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 15 december 2004

BONDSARTS BABETTE PLUIM BENOEMD IN WADA-COMMISSIE

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), de opsteller van de Wereld Anti-Doping Code, heeft de Nederlandse sportarts dr. Babette Pluim per 1 januari 2005 benoemd tot lid van de 'Health, Medical and Research' commissie. Pluim is sinds april 1990 als bondsarts verbonden aan de KNLTB en heeft haar sporen verdiend in de nationale en internationale sportgeneeskunde.De WADA 'Health, Medical and Research' commissie heeft tot doel effectieve onderzoeksprogramma's op het gebied van anti-doping te leiden, te coördineren en te steunen. De 'Health, Medical and Research' commissie vervult een belangrijke functie binnen WADA. Zo is deze commissie onder meer zeer nauw betrokken bij de samenstelling van de dopinglijst wereldwijd. De KNLTB is zeer verheugd dat Nederland in de persoon van Babette Pluim hierin een rol kan vervullen.

Babette Pluim verzorgt de medische begeleiding van de Nederlandse tennistop en jeugdselecties en is teamarts van het Nederlandse Davis Cup en Fed Cup team. Pluim vertegenwoordigt de KNLTB in de medische commissie van de ITF. Tevens heeft zij zitting in de Age Eligibility Panel van de WTA en is zij voorzitter van de 'Society for Tennis Medicine and Science'.

Nadat Pluim in december 1986 haar artsexamen had behaald, was zij van juli 1987 tot december 1988 als onderzoeker werkzaam op de afdeling fysiologie (thans Medische Fysiologie en Sportgeneeskunde) van de Rijksuniversiteit te Utrecht. In 1992 rondde zij haar vierjarige specialisatie tot sportarts af. In oktober 1998 promoveerde Pluim op de afdeling cardiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum op onderzoek naar het sporthart.


***************************