Politie Zaanstreek-waterland


Purmerend en Zaandam
Man brengt pakket bij bejaarden
De politie is op zoek naar een jongeman die met een smoesje bij bejaarde mensen naar binnen wil. Hij gebruikt verschillende verhaaltjes maar heeft steeds een pakje bij zich waarvoor de mensen dan een klein bedrag moeten geven of pinnen voordat hij het af mag geven. In enkele gevallen missen de mensen achteraf goederen. De mensen beschrijven de verdachte als een Marokkaanse jongeman met een pet op.

15:28 14-DEC-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Kerstboom in de brand
Een 27-jarige en 44-jarige Zaandammer aarzelden geen moment toen zij in een woning een kerstboom zagen branden. Zij haalden de 78-jarige bewoner en zijn echtgenote naar buiten en blusten het brandje dat vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting in de verlichting. De bewoners zijn door de ambulancemedewerkers nagekeken en de brandweer heeft een roetmeting gedaan de mensen weer naar binnen konden.

17:35 14-DEC-04
ZAANDAM, ZAANDERHORN, DUCAATSTRAAT
Hennepplantage met vuurwerk
De politie heeft naar aanleiding van een melding van "Meld Misdaad Anoniem" (0800-7000) op het Zaanderhorn een onderzoek ingesteld. Er zou verboden vuurwerk opgeslagen liggen in containers. In twee zeecontainers, een oplegger en een schuur werden hennepplantages aangetroffen doch geen vuurwerk. Een 52-jarige Zaandamse is door de politie aangehouden en na verhoor heengezonden. Alle goederen zijn in beslag genomen. Aansluitend is er een onderzoek ingesteld in een loods aan de Ducaatstraat. Daar werden twee plantages aangetroffen en tien rollen chinees vuurwerk, zogenaamde honderdduizend klappers met een totaalgewicht van 14 kilogram. De eigenaar van de loods, een 40-jarige Zaandammer, is aangehouden en na verhoor heengezonden. Op de twee locaties zijn totaal ongeveer 700 hennepplanten aangetroffen. De in beslag genomen goederen worden in overleg met justitie vernietigd.

17:49 14-DEC-04
PURMEREND, AMAZONELAAN
Koerier gewond
Een 18-jarige Purmerender is gewond geraakt toen hij met de bromfiets tegen een auto aan reed. De man reed over het fietspad van de Melkweg en was op weg om een maaltijd te bezorgen. Bij het oversteken van de Amazonelaan keek hij niet goed uit en reed pardoes tegen de zijkant van een auto bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Purmerend. De koerier raakte gewond aan zijn pols. De voorkant van de bromfiets is krom en de auto is een spiegel kwijt en gedeukt aan de rechterzijde.

15:08 07-DEC-04
PURMEREND, CONTACT
Oplichter aangehouden
De politie heeft een 36-jarige man uit Doetinchem aangehouden die wordt verdacht van oplichting van diverse bedrijven. De man verblijft sinds enige tijd in Purmerend en is vermoedelijk actief in grondwerk, bestrating, damwanden, zandverzet en dergelijke. Hij biedt goederen als stenen, damwanden, zand, betonplaten enzovoort aan bij bedrijven en geeft daarbij zijn ogen goed de kost. Vervolgens verdwijnen bij dit bedrijf bijvoorbeeld rijplaten die weer ergens anders worden verkocht. Het verplaatsen van de goederen laat hij aan anderen over, die er later achter komen dat zij niets betaald krijgen. Ook neemt hij klussen aan die hij door onderaannemers laat opknappen. Hij strijkt het geld op en de werkers blijven met lege handen achter. Het onderzoek door de districtsrecherche van de politie levert steeds meer benadeelden op. Benadeelden die nog niet bekend zijn bij de politie kunnen bellen met de recherche via 0900-8844 of bij een politiebureau aangifte doen. De verdachte is in verzekering gesteld en ontkent vooralsnog de beschuldigingen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-151204

19:00-21:30 14-DEC-04
PURMEREND, CHURCHILLLAAN/PURMERSTEENWEG
Alcoholcontrole
Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagavond een alcoholcontrole in Purmerend. Op de Churchillaan en de Purmersteenweg werden in totaal 87 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had (teveel) gedronken.

14-DEC-04
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG/MIDDENWEG
MONNICKENDAM, KLOOSTERDIJK/PURMERENDERWEG

Weinig hardrijders

Dinsdag werden in Waterland op diverse wegen snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg N247 in Edam en Oosthuizen en op de Middenweg en de Schermerhornerweg in de Noordbeemster reden weinig bestuurders te hard. Slechts één op de honderd weggebruikers hield zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur.
In Monnickendam werd op twee wegen een controle gehouden, eerst op de Kloosterdijk en later op de de Purmerenderweg. Op beide wegen mag niet harder dan 60 km per uur worden gereden. Het aandeel hardrijders was het grootst op de Kloosterdijk. Hier reed één op de tien bestuurders te hard. Op de Purmerenderweg reed één op de 25 bestuurders te hard. De hoogste snelheid werd gemeten op de Purmerenderweg en bedroeg 90 km per uur.


---- --