Politie Gelderland-Zuid

Babbeltruc weer actief

Nijmegen 15-12-2004 - (08)

In de afgelopen week is in Nijmegen (in de wijk Wolfskuil) twee keer aangifte gedaan van diefstal waarbij gebruik is gemaakt van de babbeltruc.

In één geval belden twee vrouwen met een smoes aan bij het slachtoffer, een 65-jarige Nijmegenaar. Zij vroegen of zij een papiertje konden krijgen om iets op te schrijven. Hierbij is de voordeur opengelaten voor nog een of meer personen. Terwijl de bewoner aan de praat werd gehouden is in de woning gezocht naar geld of andere goederen.
In een ander geval hield een vrouw personeel van een bedrijf aan de praat waarop twee andere vrouwen in de garderobe kledingstukken doorzochten op zoek naar geld. In beide gevallen werden goederen weggenomen.

Mogelijk gaat het om een groepje vrouwen in wisselende samenstelling en zijn zij ook in andere wijken van Nijmegen actief.

De politie vraagt burgers die ook (bijna) slachtoffer zijn geworden van de babbeltruc om zich zo spoedig mogelijk te melden via telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert iedereen om terughoudend te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Wilt u toch behulpzaam zijn, sluit dan uw deur terwijl u eventuele verzoeken inwilligt. De vragensteller kan voor uw gesloten deur even wachten op uw terugkomst.