Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 15 december

Alkmaar 15-12-2004 - 16.00 uur

Fietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 14 december 2004.

Dinsdagmiddag raakte een 17-jarige jongen uit Breezand gewond bij een aanrijding op de kruising van de Zuidtangent met de Gildestraat. De jongen reed met zijn fiets over de daar gelegen oversteekplaats voor fietsers en voetgangers en kreeg geen voorrang van een 51-jarige bestuurder van een bestelbusje uit Heerhugowaard. Deze haalde een voor de oversteekplaats stilstaande personenauto in en schepte vervolgens de fietser. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij ter observatie is opgenomen.

Kleding uit winkel gestolen

Alkmaar, woensdag 15 december 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Laat. Men kwam in het pand door het vernielen van een etalageraam. Vervolgens werden een onbekend aantal kledingstukken uit de winkel weggenomen. Het is niet bekend hoe groot de totale schade bedraagt.

Vijf verdachten van inbraken aangehouden.

Alkmaar, woensdag 15 december 2004.

Op woensdagochtend zijn in totaal vijf verdachten van inbraken die zijn gepleegd in Alkmaar en omgeving aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige en twee 18-jarige mannen uit Alkmaar en een 26-jarige man uit Zuid-Scharwoude.

Het vijftal wordt verdacht van het plegen van tientallen inbraken op diverse locaties in en om Alkmaar gedurende de tweede helft van het jaar 2004. De politie heeft de vijf in hun woning aangehouden. In de woningen van een aantal van de verdachten zijn gestolen goederen aangetroffen zoals pcs en beeldschermen.Het onderzoek bij de recherche loopt.

Veel bekeuringen tijdens verlichtingscontrole.

Alkmaar, woensdag 15 december 2004.

Woensdagmorgen tussen 07.00 en 08.15 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op wegen in de omgeving van de Bergerhout. Tijdens deze controle werden een groot aantal fietsen en bromfietsen gecontroleerd en veel bekeuringen uitgeschreven. In 86 gevallen bleek de verlichting niet of niet goed te werken. Daarnaast werden vier bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij, door het opgeven van een valse naam probeerde om een boete te ontlopen.

Diefstal kettingzagen

Akersloot, woensdag 15 december 2004.

Woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur heeft een tot nu toe onbekende man vier kettingzagen gestolen vanuit een loods op de gemeentewerf aan de Buurtweg. Een medewerker hoorde dat een auto het terrein op kwam rijden. Hij zag vervolgens de auto staan in één van de loodsen. De bestuurder gooiden een viertal kettingzagen in de auto. Hij werd aangesproken en vastgepakt door de medewerker maar de bestuurder wist zich los te rukken en reed vol gas weg. Hierbij botste hij tegen een vuilcontainer waardoor de auto aan de achterzijde flink beschadigd raakte. Vervolgens verdween de man over de Roemersdijk in de richting van de Geesterweg. De auto waarin de verdachte reed is van het merk Honda, type Accord Touring. Een vijfdeurs stationwagen. De auto is blauw van kleur. De politie wil graag in contact komen met personen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader en/of van de auto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).