Nuon

Nuon Wind Skelter Battle: ROC ASA uit Utrecht winnaar 14 dec 2004 | Amsterdam

Afgelopen zaterdag vond de tweede Nuon Skelter Battle plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. BNN-presentatrice Bridget Maasland verzorgde een sprankelende presentatie van deze wedstrijd waarin acht teams van ROC-scholieren en zes teams van Nuon-technici tegen elkaar streden in hun zelfgebouwde skelters. Met deze Battle wil Nuon jongeren interesseren voor techniek.
De winnaars
De winnaar
Het scholierenteam ROC NASA van ROC ASA (Regionaal Opleidingscentrum) uit Utrecht eindigde op de eerste plaats. Met windkracht 5 in de Jaarbeurshal haalden zij de meeste punten op hun ´windmolen-skelter´op de verschillende raceonderdelen: een sprintwedstrijd, een krachtproef en een estafetterace. En daarnaast werd ook gekeken naar de energiezuinigheid.
De teams
De deelnemende scholierenteams zijn (V)MBO techniek leerlingen en komen uit Amsterdam (2), Ede, Gooi- en Vechtstreek, Leiden en Utrecht, Veenendaal en Zaandam.
De skelter battle
De praktijk
Bouw een skelter die voortbeweegt op windenergie, die snel, sterk en energiezuinig is. Dat is de opdracht waar de teams de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben.
Zo ervaren scholieren in de praktijk hoe interessant techniek in het echt is. Scholieren zijn tegenwoordig steeds minder geïnteresseerd voor technische opleidingen, terwijl Nuon staat te springen om nieuw bloed. De Battle is een samenwerking tussen ROC´s en Nuon. Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg EUR 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Voor meer informatie
Nuon Mediarelaties, Serva Dollenkamp, woordvoerder telefoon: 020 597 42 00, 06-21880374 e-mail: mediarelaties@nuon.com