Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 december 2004


De gisteren op de Noordwest-Veluwe gehouden verkeersveiligheidsdag is noodzakelijk gebleken. Er werden honderden auto's, bromfietsers en fietsers gecontroleerd en ondanks de voorwaarschuwing in de media heeft de politie ruim
600 bestuurders bekeurd.


De controle was bedoeld om de weggebruikers nog eens extra te attenderen op de veiligheidsmaatregelen in het verkeer, waarop zij zelf invloed hebben. Centraal stonden dan ook de controle van verlichting van het woon-werkverkeer en de scholieren. Voor wat betreft de verlichting sloot de controledag dan ook mooi aan bij de landelijke verlichtingscampagne "Licht aan ! Daar kan je mee thuis komen", waarbij de veiligheid voor fietsers centraal staat.


Ook werd op de snelheid, het gebruik van de helm, gordel, kinderzitjes en het rijden door rood licht gecontroleerd. Vele passanten die hun zaken wel in orde hadden gaven aan het initiatief van de politie te waarderen. Vooral de ergernis over fietsers zonder licht is groot!


De controles werden in de ochtend- en avondspits op 22 controleplaatsen op de hele Veluwe uitgevoerd. Het is nog niet bekend wanneer de controle herhaald wordt.


Hieronder een beeld van de meest geconstateerde overtredingen:


Defecte/geen verlichting fietsers / bromfietsers 257
Geen/ onjuist gebruik autogordel / kinderzitje /geen helm 150
Overtreding snelheid 86
Geen rijbewijs/kentekenbewijs kunnen tonen 79
Defecte/geen verlichting auto's 30
Technische gebreken/ opgevoerde bromfiets 8
Geen APK 7

Rijden door rood licht 2


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --