Gemeente Zwolle

Subsidies beeldende kunst 2005

Eenmaal per jaar kan bij de Commissie Beeldende Kunst subsidie worden aangevraagd voor een project of een manifestatie op het terrein van de beeldende kunst in Zwolle. De bedoeling van deze subsidie is om de Zwolse bevolking op een aansprekende wijze te confronteren met de ontwikkelingen op het terrein van de hedendaagse beeldende kunst en vormgeving.

De subsidie wordt verleend voor bijzondere projecten en manifestaties die: in Zwolle plaatsvinden;
een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de beeldende kunst of vormgeving in Zwolle;
een breed publiek, landelijk dan wel bovenregionaal, kunnen stimuleren kennis te nemen van deze ontwikkeling; dit brede publieksbereik moet aangetoond worden;
een initiatief zijn van een individuele kunstenaar, een groep kunstenaars of een instelling.

Voorwaarden
De manifestatie moet boven een reguliere tentoonstelling uitsteken door de bijzondere aanpak, het thema of de locatie. Een tentoonstelling in een museum of een centrum of instelling voor hedendaagse beeldende kunst valt in principe buiten deze regeling tenzij de activiteit qua aanpak en/of onderwerp boven het reguliere programma uitstijgt.

De aanvraag wordt zowel kunstinhoudelijk als organisatorisch getoetst op kwaliteit, originaliteit, professionele aanpak, publieksgerichtheid en de mate waarin aandacht wordt geschonken aan publiciteit.

Indien het bijzondere project of de manifestatie een onderdeel van een grotere manifestatie is, wordt alleen voor dat onderdeel subsidie verleend.

De subsidie wordt verleend als bijdrage in de kosten die rechtstreeks verbonden zijn aan het project op zich, zoals bijvoorbeeld transport, opbouw, inrichting, publiciteit, materiaal indien een tijdelijk kunstwerk op locatie wordt vervaardigd, etc.

Reguliere beroepskosten van de kunstenaar vallen niet onder de subsidiabele kosten.

Het totale budget voor deze subsidiemogelijkheid is ¤ 20.000,-- per jaar.

De subsidie is een bijdrage in de kosten van een activiteit en kan niet meer dan 40% van de aan deze activiteit verbonden kosten bedragen. Wanneer voor een kalenderjaar het totaalbedrag van de aanvragen het totaalbudget voor deze subsidiemogelijkheid overschrijdt, wordt beslist op basis van de inhoudelijke kwaliteit van de activiteit.

Subsidie aanvragen
De regeling is op te halen bij het informatiecentrum Gemeente Zwolle in het stadhuis. Ook kan het op verzoek worden toegestuurd. Voor 2005 moeten de aanvragen vóór 10 februari 2005 worden ingediend bij de Secretaris van de Commissie Beeldende Kunst, Barbara Borst, Postbus 10007, 8000 GA ZWOLLE.


---