Ingezonden persbericht


Boek '

Inleiding informatica' geeft grondige inleiding tot de informatica

Veel mensen denken dat informatica programmeren hetzelfde is als surfen over het internet omdat dat in wezen alles is waar ze mee kennisgemaakt hebben, maar informatica is natuurlijk veel meer dan dat. Inleiding informatica geeft de lezer een breed beeld van het vakgebied informatica en blijft niet steken in alleen een inleiding over populaire softwarepakketten en internet.

Dit boek is bedoeld als inleiding op het gebied van de informatica waarbij de onderwerpen breed besproken worden maar het niet aan diepgang ontbreekt.

In deze achtste editie komen actuele onderwerpen uitgebreid aan bod. De aanpak is "bottom-up", van concreet naar abstract. Dit resulteert in een gedegen pedagogische presentatie waarbij elk onderwerp goed aansluit bij het vorige. Verder worden de onderwerpen in een historische context geplaatst, samen met de actuele situatie en de richtingen waarin onderzoek wordt gedaan. Het boek leest als een roman waarbij elk hoofdstuk een uitnodiging is om verder te gaan met het volgende. Het is een ideaal boek voor studenten en voor belangstellenden in de wereld van informatica.

De auteur

J. Glenn Brookshear heeft op het gebied van informatica meerdere titels bij Pearson Education uitgegeven. Hij is als docent werkzaam bij Marquette University, Milwaukee, VS.

Boekinformatie

Titel : Inleiding informatica 8/e

Auteur : J. Glenn Brookshear

ISBN : 90-430-0926-1

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Addison-Wesley

Pagina's : 571

Prijs : ¬ 49,95

Voor het aanvragen van recensie exemplaren, contact opnemen met ondertekende.

Met vriendelijke groet,

Carin Nordberg

Pearson Education Benelux

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Nederland

T. +31 20 575 58 00

F. +31 20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk