Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

15-12-2004
Ontwerp bestemmingsplan Stadskanaal Kern

Ter inzage ontwerp bestemmingsplan "STADSKANAAL KERN"

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van woensdag 15 december 2004 het ontwerp bestemmingsplan "Stadskanaal Kern" gedurende vier weken bij het publieksbureau, Raadhuisplein 1, in Stadskanaal ter inzage ligt. Bovendien kan het ontwerpplan tijdens deze periode op afspraak ook buiten de normale werkuren gedurende drie aaneengesloten uren per week worden ingezien. U kunt daarvoor een afspraak maken met het publieksbureau, T (0599) 631 436. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de N366, de Nautilusweg, de Buinerweg, de grens met de gemeente Borger-Odoorn, de Drouwenerstraat, de Poststraat en de Onstwedderweg.
Met het bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren. Het ontwerp bestemmingsplan gaat de 25 nog geldende planologische regelingen voor het gebied vervangen.
Ook een aantal nieuwe ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, zoals de functieverandering en uitbreiding van het Pagecentrum, de vestiging van een playdium bij het Theater Geert Teis en woningbouw als gevolg van herstructureringsmaatregelen en functiewijzigingen van scholenlocaties. Voorts is voor het centrumgebied op basis van een detailhandelsstructuurvisie, die onlangs is opgesteld, een vestigingsregeling opgenomen voor de verschillende centrumvoorzieningen.

Over het ontwerpplan worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd op donderdag 23 december en dinsdag 28 december 2004 van 16.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u vragen stellen en er kan toelichting worden gegeven.

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.
De inspraakreacties kunnen ook per e-mail gemeente@stadskanaal.nl aan burgemeester en wethouders worden gericht.

Stadskanaal, 14 december 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
J.J. Stavast, burgemeester.
K.J. Havinga, secretaris.