Gemeente Gouda


noorse delegatie bezoekt informatiepunt wijkontwikkeling (15/12/2004)

Het informatiepunt wijkontwikkeling in Gouda Oost kreeg hoog bezoek op woensdag 15 december. De Noorse delegatie uit zusterstad Kongsberg, die in het kader van kaarsjesavond in Gouda te gast was, liet zich hier graag door wethouder Ton van Huut informeren over de wijkontwikkeling. Onder deze noemer werken de gemeente Gouda en de Goudse woningcorporaties samen aan de verbetering van de leefbaarbeid binnen de wijken Gouda Oost en Korte Akkeren.

De Noorse delegatie werd vertegenwoordigd door de heer R. Oxnevad die op kaarsjesavond de lichtjes in de kerstboom op de markt ontstak , mevrouw T. Selmer (beiden lid van het dagelijks bestuur) en de heer K. Staalesen (gemeenteambtenaar). Met name de omvang van het project wijkontwikkeling en de ambities die worden nagestreefd spraken de Noorse gasten aan. Van Huut: volgend jaar lopen meer dan negentig projecten in het kader van wijkontwikkeling. En daar zal het niet bij blijven. Bewoners komen zeker met initiatieven die een projectstatus zullen krijgen. Er ligt dan ook een ware uitdaging voor ons als gemeente en voor de Goudse woningcorporaties waarmee we samenwerken. Een uitdaging die we maar al te graag met beide handen aangrijpen!

De toelichting op de huidige sociale en economische problematiek in Gouda Oost, leverden een gevoel van herkenning op onder de gasten. Zo is er in Gouda Oost sprake van een verouderd centrum met een geringe aantrekkingskracht. Daardoor is het moeilijk voor huidige ondernemers om het hoofd boven water te houden. Door een nieuw multifunctioneel centrum te creëren krijgt de wijk een belangrijke economische en sociale impuls. De heer Oxnevad: wij komen dezelfde soort problemen tegen in onze stad. Juist daarom is het interessant en leerzaam om te zien hoe een stad als Gouda deze problematiek aanpakt. Wij hopen hier over een paar jaar terug te komen en getuige te kunnen zijn van de resultaten van wijkontwikkeling.


-- einde bericht --