Gemeente Twenterand


Schop in de grond voor Kulturhus De Klaampe

Gedeputeerde Kristen, Burgemeester Koetje en de Wethouders van Twenterand starten graafwerkzaamheden in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Op dinsdag 7 december om 16.30 uur maakten gedeputeerde J.P. Kristen van de provincie Overijssel, Burgemeester H. Koetje van Twenterand en de vier wethouders een start met de bouw van het Kulturhus in Westerhaar-Vriezenveensewijk door zelf de schop ter hand te nemen. Ook de toekomstige gebruikers, zullen hier een actieve bijdrage aan leveren.

Het Kulturhus wordt een multifunctioneel centrum waarbij educatie, sport, zorg, en welzijn onder één dak worden gehuisvest en waar de programmering en samenwerking tussen de verschillende instanties een toegevoegde waarde is. Na uitgebreid overleg tussen de verschillende gebruikers, de gemeente en de provincie is de doelstelling te starten met de bouw voor 2005 gehaald.

Het ontwerp van het Kulturhus is van Architectenbureau Te Kiefte uit Borne en hoofdaannemer voor de bouwwerkzaamheden is Aannemersbedrijf Webbink BV te Vriezenveen. De aannemer zal beginnen met de aanleg van een bergbezinkbassin waardoor de belasting met verontreinigd rioolwater op het oppervlaktewater met meer dan 50% vermindert. Als alles volgens planning verloopt is het Kulturhus in november 2006 gereed. Voor het Kulturhus is een bedrag van EUR 3.488.076 beschikbaar.