---

Nieuwsberichten
---

Officiële oprichting Defensie Materieel Organisatie

15-12-2004 15:28:00

De Defensie Materieel Organisatie is sinds dinsdag (14 december) een feit. Met de ondertekening van het Protocol van Overdracht en de bijbehorende ontvlechtingsafspraken vond de officiële overdracht plaats van taken, organisaties, bevoegdheden en budgetten van de bevelhebbers naar de directeur DMO, schout-bij-nacht ir. Dirk van Dord.

Staatssecretaris Cees van der Knaap gaf in zijn speech aan dat de oprichting één van de zichtbare resultaten is van het nieuwe besturingsmodel: de herinrichting van de materieellogistiek binnen defensie. De Defensie Materieel Organisatie is een essentieel dienstencentrum dat ondersteunend is aan alle operationele gebruikers, zodat die zich kunnen concentreren op hun kerntaak. "We werken met zijn allen aan een flexibele en snel inzetbare krijgsmacht. De DMO moet als dienstverlener klaar staan voor haar klanten en zich bekwamen in het klantgericht denken en handelen," aldus de staatssecretaris. Dat is volgens de bewindsman zeker een opgave te midden van een migratietraject. In 2005 vindt namelijk de reorganisatie plaats van het Haagse deel van de DMO en in 2006 de DMO-bedrijven.

Van der Knaap stond ook stil bij de bezorgdheid van de bevelhebbers en hun vraag of de dienstverlening op niveau blijft. De staatssecretaris vroeg echter flexibiliteit ten opzichte van een startende organisatie. De krijgsmachtdelen moeten eraan wennen zich als klant te gedragen.

Nieuws Nieuwsberichten