TIE Holding NV

Tie sleept order in de wacht bij mueller industries

TIE biedt montageonderdelen-gigant concurrentievoordeel door betrouwbaar en nauwkeurig stroomlijnen productinformatie

woensdag, 15 december, 2004

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding (TIE) heeft een order in de wacht gesleept van Mueller Industries, de Amerikaanse marktleider op het gebied van pijpen en montage-onderdelen. Mueller heeft TIE uitgekozen om alle productinformatie elektronisch te stroomlijnen met winkelketens zoals Home Depot en Wal-Mart. Voor het elektronisch uitwisselen van de productinformatie wordt gebruik gemaakt van UCCnet, de standaardtaal voor eCommerce van de wereldwijde standaardautoriteit Uniform Code Council (UCC).

Het stroomlijnen van gegevens is de meest betrouwbare en snelste manier voor fabrikanten, leveranciers en retailers om productinformatie elektronisch uit te wisselen en aan te passen bij verandering in prijzen, samenstelling, etc. Hierdoor worden veel voorkomende en vooral kostbare fouten door bijvoorbeeld het verkeerd invullen van prijzen, tot een minimum beperkt.

Om korte metten te maken met deze geldverslindende fouten zorgt UCCnet ervoor dat de registratie en stroomlijning van de artikelgegevens wordt afgewikkeld aan de hand van gestandaardiseerde definities per artikel, locatie en de gegevens van de handelspartner. Fabrikanten zoals Mueller Industries kunnen op deze manier informatie vernieuwen via UCCnet, dat vervolgens op de juiste naleving wordt gecontroleerd. Vervolgens stroomlijnt UCCnet de informatie met de handelspartners om ervoor te zorgen dat alle partijen in de keten dezelfde vernieuwde en gestandaardiseerde gegevens gebruikt.

Het uiteindelijke doel is om de gehele keten te voorzien van uiterst betrouwbare informatie. Mueller Industries heeft inmiddels een begin gemaakt met het onderbrengen van haar producten in UCCnet en gebruikt daarvoor het speciaal daarvoor ontworpen softwarepakket TIEs Global Data Synchronization Suite. Volgens plan zal Mueller al voor het einde van dit jaar volledig operationeel moeten zijn.

Geactualiseerde productinformatie is een belangrijke speerpunt voor retailers zoals Home Depot en Wal-Mart. Het is een eerste vereiste voor de tweede stap erna, namelijk de implementatie van RFiD, de nieuwe radiofrequentie-technologie waarmee producten kunnen worden geïdentificeerd en vanaf afstand kunnen worden gevolgd.

Na een grondige evaluatie van beschikbare Data
Synchronisatie-toepassingen, heeft Mueller uiteindelijk gekozen voor TIE vanwege haar twintigjarige ervaring met het succesvol integreren van bedrijfsprocessen. TIEs UCCnet-toepassing biedt Mueller de flexibiliteit om te voldoen aan de eisen van vele zakenpartners, stelt Lee Martindale, senior projectmanager bij Mueller Industries. We kunnen nu effectiever zaken doen. Door aan te sluiten bij de standaard van UCCnet beschikken we over het benodigde samenwerkingsplatform dat tegemoetkomt aan huidige en toekomstige wensen betreffende technologie en eisen van handelspartners.

We zijn verheugd dat Mueller Industries voor TIE heeft gekozen als een ervaren partner op het gebied van het stroomlijnen van gegevens, licht Dick Raman, CEO van TIE, toe. We zijn druk bezig om terrein te winnen op Amerikaanse bodem en we beseffen maar al te goed dat het voldoen aan UCCnet een kritische factor is in succesvol zakendoen. Onze software en ervaring zal Mueller helpen om betrouwbare en nauwkeurige informatie uit te wisselen met handelspartners waardoor ze het voortouw blijven nemen in hun markt.

Profiel Mueller Industries Inc.

Mueller Industries Inc. is een leidende fabrikant van koperen pijpen en montage-onderdelen, staven van legeringen van messing en koper, koperen koppelingen, plastic kleppen en koppelingen, kleppen voor vrieskasten en tubulaire producten. Muellers activiteiten zijn verspreid over de gehele Verenigde Staten en in Canada, Mexico, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.