Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 december 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 30 november 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Achtergrondinformatie bij de rapportage geregistreerde criminaliteit. Toelichting:
Uit de cijfers van de rapportage Geregistreerde Criminaliteit volgt dat de voornaamste veiligheidsknelpunten in de gemeente Abcoude nog steeds woninginbraak (met hieraan gerelateerd autodiefstal) en autokraak zijn. Op het nieuwe bedrijventerrein De Hollandse kade zijn relatief veel (pogingen tot) inbraken gepleegd. Gemeente en politie brengen preventiemogelijkheden in kaart. In het kader van het integraal veiligheidsplan geven gemeente en politie invulling aan de lokale speerpunten. Ambtelijk advies:
Kennisnemen van de achtergrondinformatie bij de rapportage. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het college plaatst kanttekening dat de werkelijke situatie niet voldoende zichtbaar is in de rapportage. In de aanstaande rapportage dient vanauit de praktische veiligheidsproblematiek in relatie tot het veiligheidsplan de voortgang en de oplossingsrichting vanuit een brede invalshoek benaderd te worden en daarbij dienen de taken van de politiesurveillant opnieuw bezien te worden in overleg met commissie ABFZ en de desbetreffende burgers.
3. 1. Verplaatsing ambulancepost Vinkeveen. 2. Verkenning samenwerking op het gebied van veiligheid met Noord-Holland. Toelichting:

1. Ambulancepost Vinkeveen
De verplaatsing van de post Vinkeveen richting de A2 gaat door, maar is enigszins vertraagd.
2. Samenwerking Noord-Holland
Samenwerking op het gebied van veiligheid met Noord-Holland is alleen mogelijk op operationeel vlak. Op bestuurlijk niveau participeert Abcoude in de veiligheidsregio Utrecht. Participatie van de gemeente Abcoude aan de veiligheidsregio Amsterdam e.o. is alleen mogelijk wanneer dit aantoonbaar in het belang is van de organisatie van de rampenbestrijding. Ambtelijk advies:
Ter kennisname.
B&W-besluit:
Aanhouden tot volgende week.
In afwachting van het gesprek van de burgemeester met mevr. Kamp van de Provincie zal dit onderwerp als agendapunt op 14-12 besproken worden. Daarbij is het standpunt verwoord dat indien de standplaats niet op korte termijn geregeld is via Amsterdam Z-O stappen moeten worden gezet onder verrekening van de kosten.

---


4. Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur op 1 januari 2005 tot 06.00 uur voor de inrichting café Western Saloon, Hoogstraat 29 te Abcoude. Tevens verzoek om vergunning voor het gebruik van een tent waarin meer dan 50 personen gelijktijdig in kunnen verblijven (brandveiligheid gebruik inrichting).
Toelichting:
Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur tot 06.00 uur op 1 januari 2005 in de inrichting café Western Saloon, Hoogstraat 29 te Abcoude. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd door de horeca-ondernemer. Er zijn geen feiten of omstandigheden bekend waarop de ontheffing geweigerd zou moeten worden. De politie heeft geadviseerd de sluitingstijd op 05.00 uur te stellen gelijk aan de ontheffing voor het jongerencentrum Tumult in Abcoude. Aan de ontheffing als voorwaarde verbinden dat er tenminste 1 gecertificeerde beveiligingsmedewerker ingezet dient te worden die de openbare orde en veiligheid tijdens het feest in en rond het pand Hoogstraat 29 te Abcoude kan waarborgen. Tevens wil de ondernemer een tent plaatseen in het verlengde van het café. Voor deze tent is een vergunning brandveilig gebruik inrichting op basis van de Brandbeveiligingsverordening 1993 nodig. Ambtelijk advies:
Aan de burgemeester: Ontheffing van het sluitingsuur verlenen tot 05.00 uur. Aan het college: vergunning verlenen voor het plaatsen van de tent. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verzoek van het bestuur van Dorpshuis De Vijf Bogen om een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid voor de sportzaal van het dorpshuis omdat er op 19 december 2004 een evenement georganiseerd wordt in deze ruimte. De sportzaal is niet opgenomen in de gebruiksvergunning brandveiligheid van het dorpshuis. Toelichting:
Ten behoeve van een in de sportzaal te organiseren evenement heeft het bestuur van het dorpshuis een verzoek ingediend om een tijdelijke gebruiksvergunning te verlenen voor zondag 19 december 2004. De heer Severs van de afdeling preventie van de Brandweer Regio Utrecht Land heeft positief geadviseerd. Op basis van de tekening mogen er in de sportzaal en de foyer gezamenlijk maximaal 251 personen in beide ruimten verblijven.
Ambtelijk advies:
Een tijdelijke gebruiksvergunning verlenen voor zondag 19 december 2004. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Raadsvoorstel keuze verkeersafwikkelingsscenario 3e brug. Toelichting:
Op verzoek van de raadscommissie VROM zijn 4 verkeersafwikkelingsscenario's voor de route van en naar de 3e brug in Abcoude west onderzocht. Bij scenario 1 gaat alle autoverkeer via De Weert en Meerlandenweg, bij scenario 2 en 3 gaat een deel van het verkeer ook over het noordleijk deel van de Piet van Wijngaerdtlaan en bij scenario 4 gaat alle autoverkeer via de Piet van Wijngaerdtlaan. Het college adviseert de raad te kiezen voor scenario 1. Ambtelijk advies:
Raad adviseren te kiezen voor scenario 1.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Weerlegging van bedenkingen, die zijn ingediend tegen de gepubliceerde ontwerpvergunning voor het agrarische bedrijf van M. Lotgering, Botshol 12 a te Abcoude. Toelichting:
De bedenkingen zijn in de bijgaande definitieve vergunning ongegrond verklaard. Ze vormden geen aanleiding om de vergunning te weigeren dan wel aan te passen. Kortheidshalve wordt naar de bedenkingen en de weerlegging daarvan in bijgaande vergunning verwezen (zie de bladzijden 12 t/m 16).
Ambtelijk advies:

1. Instemmen met het ongegrond verklaren van de ingediende bedenkingen en het verlenen van de vergunning.

2. De directeur van de milieudienst NWU te mandateren tot het namens uw college ondertekenen van bijgaande vergunning.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Branchemandaat tot opleggen lasten onder dwangsom voor de agrarische bedrijven. Hieronder vallen o.a. bedrijven in de sectoren akkerbouw, melkrundvee, paarden, kippen, varkens, kinderboerderijen, loonwerkers en overigens kleinschalig te houden dieren. (Aangehouden 23-11 j.l.)
Toelichting:
Dit mandaat te verlenen tot en met 31 december 2009;
- dit mandaat te verlenen voor dwangsommen met een maximaal bedrag van:
· de kosten van de maatregel/voorziening die moeten worden getroffen, vermeerderd met 20% (prikkelwerking)

· dan wel tot een maximumbedrag van 5.000,= per (gedrags)voorschrift. Ambtelijk advies:
Mandaat verlenen aan de directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht om binnen de agrarische branche lasten onder dwangsom op te leggen en de daartoe benodigde procedures (incl. event. inning) af te handelen.
B&W-besluit:
Aangehouden.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Verzoek om schriftelijke goedkeuring als bedoeld in artikel 18 lid 1 van de tussen de eigenaar c.q. verhuurder en de gemeente gesloten koopovereenkomst om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 7 op het bedrijventerrein te verhuren. Toelichting:
De eigenaar c.q. verhuurder van een bedrijfspand aan de Hollandse Kade 7 heeft een concept huurovereenkomst en bijbehorende stukken overhandigd aan de gemeente waarin hij de gemeente vraagt om een gedeelte van zijn bedrijfsruimte te mogen verhuren aan een derde. De onderhavige huurovereenkomst is getoetst aan de geldende verhuurvoorwaarden en voldoet aan deze eisen, mits een bepaling in de definitieve huurovereenkomst wordt opgenomen dat onderverhuur absoluut niet is toegestaan. Voorgesteld wordt aan het college om schriftelijke goedkeuring als bedoeld in artikel 18 lid
1 van de tussen de eigenaar c.q. verhuurder en de gemeente gesloten koopovereenkomst, te verlenen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt aan het college om toestemming te geven te geven aan de eigenaar c.q. verhuurder om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 7 te verhuren, mits in de definitieve huurovereenkomst een bepaling wordt opgenomen dat onderverhuur absoluut niet is toegestaan. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 14 december 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 december 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om een 5-jaarlijkse vergunning voor het houden van een inzameling van geld door de afdeling scouting van de stichting Jeugdbeweging Abcoude door middel van de verkoop van chocoladerepen in de 1e week van februari van ieder jaar (31 januari t/m 5 februari 2005). Toelichting:
Verzoek om een 5-jaarlijkse vergunning voor het houden van een inzameling van geld in de 1e week van februari van ieder jaar. De afdeling scouting van de stichting Jeugdbeweging Abcoude heeft een jaarlijkse verkoop van chocoladerepen waarvan de opbrengst bestemd is voor nieuw spelmateriaal en een tweede clubonderkomen (ark). Het komende jaar wil de stichting de verkoop houden in de periode 31 januari t/m 5 februari 2005. Aangezien er in deze periode geen landelijke of plaatselijke instelling collecteert zijn er geen redenen om de vergunning af te wijzen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning vernieuwen en veranderen buismast t.b.v. mobile telefonie en alarmering, C.P. van der Leestraat 2, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-12-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis aan achterzijde en plaatsen vrijstaand bijgebouw (berging), Zand- en Jaagpad 12, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-12-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning veranderen kleurstelling Total tankstation Abcoude in groen-blauw, en wijzigen merknaam in Elan, Amsterdamsestraatweg 38, Abcoude. Ambtelijk advies:
Lichte bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 2-12-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op dakvlak aan westzijde, Stationsstraat 31-33, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren op grond van artikel 12 lid 5 van het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude, en artikel 44 Woningwet. Mandaatbesluit d.d. 2-12-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Kapvergunning Zand- en Jaagpad 11.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Spar, lokatie Zand- en Jaagpad 11. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Spar. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunning Papehof 41.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom, lokatie Papehof 41. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom.
Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunning v. T. van Serooskerkenstraat 10. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Spar, lokatie v. T. van Serooskerkenstraat 10. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Spar. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Winterkap 2004-2005.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 23 bomen, op diverse lokaties in Abcoude en Baambrugge. De bomen zijn ziek of belemmeren de groei van andere bomen. Zieke bomen worden vervangen.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 11-11-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 23 bomen op diverse lokaties Abcoude en Baambrugge. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Kapvergunning Amsterdamsestraatweg 7.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom, t.w. 1 Blauwceder lokatie Amsterdamsestraatweg
7. De boom is te groot voor de standplaats. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 11-11-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Blauwceder. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


6. Kapvergunning Rijksstraatweg 135.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom, t.w. 1 Es lokatie Rijksstraatweg 135. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3 APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Es.
Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Kapvergunning Doude van Troostwijkstraat 40. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 Coniferen en 5 Cypressen, lokatie D. van Troostwijkstraat 40. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 11-11-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 7 bomen t.w. 2 Coniferen en 5 Cypressen. Mandaatbesluit d.d. :
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Kapvergunning Zs. Claassenhof 13.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 3 bomen, t.w. 3 Essen lokatie Zs.Claassenhof 13. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend onder voorwaarde van een herplantplicht voor 1 boom van 14-16 cm diameter.
Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 3 bomen t.w. 3 Essen. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

9. Kapvergunning Dr. Koomanstraat 6a.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 bomen, lokatie Dr. Koomanstraat 6a. De bomen zijn te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 11-11-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 2 bomen.
Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

10. Kapvergunning Meerweg 23.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Berk, lokatie Meerweg 23. Deze boom is ziek. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 28-10-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Berk. Mandaatbesluit d.d. 29-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---