Gemeente Utrecht

Tweede 'dialoogavond': presentatie diverse activiteiten

Onder leiding van het college van b en w organiseert de gemeente Utrecht donderdag 16 december een tweede discussieavond met vertegenwoordigers van kerken, moskeeën, scholen en andere maatschappelijke instellingen. Burgemeester Brouwer-Korf presenteert op de avond een logo, een motto en posters, waarmee de gemeente wil oproepen tot activiteiten en organisaties wil faciliteren. Brouwer: "Uitgangspunten daarbij zijn dat we in Utrecht samen leven, dat er ruimte is voor verschillende meningen en dat er respect is. Dat kan heel concreet uitgewerkt worden". Een voorbeeld is FC Utrecht, dat ook een bijdraagt aan deze maatschappelijke activiteiten. De bijdrage van FC Utrecht zal via een filmpje gepresenteerd worden. De bijeenkomst vindt plaats in Vergadercentrum Vredenburg 19 (boven C&A) en begint om 19.30 uur.

Uit de opkomst en de gesprekken tijdens de dialoogavond op 18 november jongstleden en de dialoogavonden in de verschillende wijken, bleek dat een grote groep inwoners zeer betrokken is bij de Utrechtse samenleving. Daarom is er een tweede, stedelijke bijeenkomst georganiseerd. Eerst is er ruimte voor discussie, een vervolggesprek over de veranderde maatschappelijke verhoudingen. Daarnaast is een deel van de tijd gereserveerd voor uitwisseling van ideeën over activiteiten die vanaf het nieuwe jaar kunnen worden opgepakt en uitgewerkt. Wat kunnen bewoners en organisaties zélf ondernemen om sociale samenhang te vergroten en respectvol met elkaar om te gaan? De inzet van de avond is namelijk 'doorzetten, verbeteren en kansen benutten, ook voor de lange termijn'. Logo en poster, die de gemeente heeft ontwikkeld, kunnen inwoners en organisaties de komende maanden gebruiken bij concrete acties in wijken en buurten. De aanwezigen krijgen na afloop posters mee om te verspreiden over de stad.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur zaal open
19.30 uur opening door burgemeester
19.40 uur presentatie posters + bijdrage FC Utrecht 20.00 uur eerste deel discussie in groepen
20.45 uur plenaire discussie en keuze voor projecten of activiteiten 21.15 uur afsluiting

Noot voor de media:
Voor meer informatie neemt u contact op met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, telefoon 030 - 286 1409. Vanaf vrijdag zijn logo en poster ook digitaal verkrijgbaar bij bestuurscommunicatie stadhuis 030 - 286 11 32.