Dienstenbond CNV

Besprekingen CAO Geldnet Services
15-12-2004

Op 13 december is er sinds lange tijd weer overleg gevoerd met Geldnet. Het overleg stond in het teken van Geldnet Services.

Voor de medewerkers van Geldnet Services geldt een eigen CAO. De hoofdlijnen van deze CAO zijn afgeleid van de CAO voor de particuliere beveiligingsorganisaties (CAO VPB). De onderhandelingen over de CAO VPB zijn alweer enige tijd afgelopen. Vandaar dat nu ook over de CAO GNS gesproken kan worden. Het gaat dan om een CAO vanaf 1 april 2004 tot 1 april 2005.

Aan de hand van de uitkomsten van de CAO VPB is secuur gekeken wat er wel of niet van toepassing is op de situatie bij Services. De onderhandelingen hierover verlopen tot nu toe constructief. We hopen u spoedig hierover meer te kunnen berichten.

Sociaal Plan
Vier jaar geleden zijn specifieke afspraken gemaakt voor medewerkers van de AH -Geldtelcentrales die zijn overgekomen naar Geldnet. Deze afspraken zijn samengevat in een Sociaal Plan dat destijds door o.a. de CNV Dienstenbond is gemaakt met AH. Geldnet heeft toen de verantwoordelijkheid op zich genomen om het Sociaal Plan correct uit te voeren voor de duur van 4 jaar.

Nu is het moment aangebroken om te bepalen, hoe er verder omgegaan moet worden met de afspraken van destijds. Uiteraard wensen we niet zomaar het Sociaal Plan te stoppen. Er zijn voor medewerkers kostbare afspraken in vastgelegd over het AH Vaste klantenfonds, de WAO-hiaat verzekering, de premiespaarregeling, de winstuitkering en het verschil in salaris tussen destijds AH en Geldnet. Deze verschillende toeslagen en uitkeringen leveren behoorlijk wat op en we willen zoveel mogelijk daarvan voor de medewerkers behouden. Op 13 december kon helaas nog geen overeenstemming worden bereikt. Ook hierover komen we op korte termijn bij u terug. Wat ons betreft kan er snel tot uitbetaling worden overgegaan van de winstuitkering.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze info? Neem voor vragen contact op met de onderhandelaars namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding h.gerding@cnvdibo.nl, of Arie Kasper a.kasper@cnvdibo.nl