Socialistische Partij

SP wijst staatssecretaris terecht in kwestie softwarepatenten

15-12-2004 * Tijdens een op het laatste moment ingelast debat heeft de SP vandaag bij monde van Fenna Vergeer aan staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) haar grote ongenoegen geuit over de conceptverklaring van de Nederlandse regering op het gebied van de softwarepatenten.

Collega-Kamerlid Arda Gerkens, vaste woordvoerder ICT: "Ik vind het statement van de regering slap en verre van helder. Bovendien wordt er nergens vermeld dat Nederland zich van stemming zal onthouden, terwijl dat toch nadrukkelijk de wens is van de Kamer."

Daarnaast vindt Gerkens het zeer betreurenswaardig dat de Nederlandse regering er onder haar Europees voorzitterschap alles aan heeft gedaan om het voorstel een hamerstuk in de Europese Ministerraad te laten zijn, waardoor er niet over gedebatteerd zal worden.

"De staatssecretaris heeft nu moeten toezeggen dat de Kamer de definitieve tekst van de Nederlandse verklaring tijdig onder ogen krijgt, zodat er eventueel nog aanpassingen kunnen plaatsvinden voor het stuk naar de Raad gaat. Het zal ons niet overkomen dat de Kamer nog een keer verkeerd wordt geïnformeerd. Wij houden de vinger heel stevig aan de pols," aldus het SP-Kamerlid.