Lijst Pim Fortuyn


Kamervragen bedreiging Wilders - Hirschi Ali

Den Haag, 15/12/2004 -Vragen van de leden Eerdmans en Nawijn (beiden LPF) aan de Minister van Justitie over de groeiende dreiging tegen de veiligheid van de Kamerleden Wilders en Hirshi Ali


1.Bent u bekend met het bericht in de NRC van 14 december dat Ismail A.die door het Openbaar Ministerie onder andere wordt verdacht van moordplannen op de Kamerleden Hirshi Ali en Wilders, contact heeft gehad met Abelkader H., die deel uit zou maken van de Marokaanse terreurgroep Groupe Islamique Combattant Maroccain (GICM), een terreurgroep die in verband wordt gebracht met Al Qaeda, en vanwege die verdenking gevangen zit in België?


2.Is dit bericht juist?


3.Bent u bekend met berichten in de NRC van 9 december waarin wordt bericht over politiedossiers waaruit zou blijken dat Bilal L., die ervan wordt verdacht het Tweede Kamerlid Wilders met onthoofding te hebben bedreigd, ook lid was van de Hofstadgroep?


4.Is dit bericht juist?


5.Zo ja, welke consequenties hebben deze internationale connecties voor het dreigingsbeeld ten aanzien van Tweede Kamerlid Geert Wilders en Ayaan Hirshi Ali?


6. Hoe gaat u bij de schietverenigingen aandringen op verhoogde waakzaamheid ten aanzien van mogelijke infiltratie door terroristen van hun ledenbestand, gezien de uitlatingen van de heer Abu Qataadah zoals weergegeven in de NRC van 11 december jl. dat moslims ter voorbereiding op de heilige strijd schietlessen moeten nemen bij verschillende schietverenigingen?