Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Tulip computers neemt een belang in lifestyle notebook

Amersfoort, 15 december 2004

Tulip Computers N.V. (Tulip Computers) en Ego B.V., zijn overeengekomen dat Tulip Computers een belang van 26,33% neemt in Ego B.V.. Ter financiering van deze transactie zal Tulip Computers 9.000.000 nieuwe aandelen uitgeven alsmede gedeeltelijk in contanten betalen.

Eind 2003 is de introductie van het lifestyle notebook "E-Go" (Easy Going) bekend gemaakt door Tulip International Distribution Holding B.V. (TDIH). De Tulip E-Go is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag naar lifestyle producten. Het design kenmerkt zich voornamelijk door een eigentijdse uitstraling en een unieke organische vormgeving. Een product dat door de verwisselbare covers een hoge mate van individualisering (ego) toelaat en uiteraard voldoet aan de laatste stand van zaken met betrekking tot de techniek. TDIH heeft haar belangen met betrekking tot de E-Go overgedragen aan een nieuwe vennootschap, genaamd Ego B.V., waarin derden investeren. TDIH behoudt na deze transactie een participatie van 20% in Ego B.V..

Ego B.V. zal voor de verdere ontwikkeling van zowel het product als het proces en de productie beroep doen op Nederlandse ondernemingen, zoals Marcel van Galen Design, Van Berlo Studio's, Eltan en Neways. Ego B.V. voorziet voor 2006 een omzet van E 40 miljoen en een EBITDA van E 6,5 miljoen en voor 2007 een wereldwijde omzet van E 85 miljoen met een EBITDA van E 16,5 miljoen.

Tulip Computers ziet het commercialiseren van het lifestyle notebook als een verdere stap in de uitbouw van de strategie om inkomsten te genereren, middels licentie-overeenkomsten met betrekking tot Tulip Computers' technologie en bovendien als een verdere concretisering van de doelstelling zich door design te onderscheiden in een traditionele ICT markt.

Teneinde de introductie van de Tulip E-Go versneld te laten verlopen heeft Tulip Computers besloten voor een bedrag van E 4 miljoen te participeren in Ego B.V. middels 9.000.000 nieuw uit te geven aandelen tegen een koers van E 0,22 alsmede een bedrag in contanten.

Na deze transactie heeft Tulip Computers 188.780.171 aandelen uitstaan met een slotkoers per 14 december 2004 van E 0,20 per aandeel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.482
Fax: 033 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com

---- --