Gemeente Hoorn


Kalender 2005 met verdedigingswerken en militaire gebouwen

Persbericht d.d.: 14 december 2004

Verdedigingswerken en militaire gebouwen in Hoorn staan centraal in de editie 2005 van de kalender met afbeeldingen van monumentale panden in de gemeente Hoorn. Op woensdag 15 december worden de eerste exemplaren van de kalender overhandigd aan de vijf sponsors die bijgedragen hebben aan de totstandkoming ervan. De sponsors zijn Publicatiestichting Bas Baltus, Stichting Stadsherstel Hoorn, Vereniging Hendrick de Keyser, Vereniging Oud Hoorn en Stichting Dick van der Knaap Fonds.


De kalender is alweer de negende die Drukkerij Van Vliet, in samenwerking met de gemeente Hoorn, uitgeeft. Het thema van de kalender van 2005 is verdedigingswerken en militaire gebouwen zoals de Hoofdtoren, de Oosterpoort en de Mariatoren. Op de kalender bevinden zich naast tien foto's ook een aquarel en een schilderij van bouwwerken die in de 19e eeuw zijn gesloopt. Het gaat om de Koepoort en de oude Oosterpoort.
De kalender is voor EUR 12,50 te verkrijgen bij Bakker Boekhandel, Bruna, de winkel van Oud Hoorn in het pakhuis aan Onder de Boompjes 22 en de drukwerkwinkel van Drukkerij Van Vliet.
---