Gemeente Hoorn


Gemeentebestuur Hoorn onderschrijft campagne 'Stop geweld tegen vrouwen'

Persbericht d.d.: 15 december 2004

Gemeenteraadsleden en burgemeester en wethouders van Hoorn hebben afgelopen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een petitie ondertekend voor de internationale campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van Amnesty International. Het initiatief voor deze actie lag bij de fractie van GroenLinks, die als eerste de burgemeester de petitie aanbood ter ondertekening.

Amnesty International heeft onder het motto 'Een mooie dag voor mensenrechten' zoveel mogelijk mensen opgeroepen om in actie te komen voor de campagne 'Stop geweld tegen vrouwen'.

Huiselijk geweld
De gemeente Hoorn participeert in de publiciteitscampagne tegen huiselijk geweld. Daarnaast heeft Hoorn als eerste gemeente in Nederland een protocol opgesteld voor haar eigen medewerkers, zodat zij weten wat hun te doen staat na een eventuele signalering van huiselijk geweld.

Petitielijsten
In Hoorn kunnen in december petitielijsten worden ondertekend bij de kerken in Hoorn, Blokker en Zwaag en bij de Turkse moskee en de Wereldwinkel. Alle petitielijsten worden in 2005, samen met alle andere handtekeningen in de wereld, aangeboden aan de Verenigde Naties.

---