Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de pers: conferentie dierziektebestrijding

25 november 2004 -

Het doel van de conferentie is om ervaringen te delen en lessen te trekken uit de recente uitbraken van besmettelijke dierziekten zoals mond- en klauwzeer, klassieke varkenspest en vogelpest, en te komen tot aanbevelingen voor een effectieve, betaalbare en maatschappelijk meer geaccepteerde dierziektebestrijding in Europa.

Tijdens de conferentie zullen onderwerpen aan bod komen als het verminderen van het aantal gezonde dieren dat in het kader van de bestrijding moet worden gedood, het inzetten van vaccinatie, het op de markt brengen van producten van gevaccineerde, gezonde dieren en de financiering van dierziektebestrijding.

De conferentie wordt gehouden in gebouw Charlemagne (rotonde Schuman) in Brussel. De deelnemers zijn afkomstig uit onder meer de 25 EU-lidstaten, de kandidaat-lidstaten, het Europees Parlement, de diensten van de Europese Commissie en diverse internationale organisaties.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om alle programmaonderdelen bij te wonen. U dient zich vooraf aan te melden via e-mail n.vanderzee@minlnv.nl of per telefoon 070-3784018. Zonder aanmelding vooraf kunt u geen toegang krijgen tot de conferentie.

Voor meer informatie en het volledige programma zie Conference on animal disease control.